Την Πέμπτη 05 Ιανουαρίου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Μάκη Προβατά για το κίνημα του Αρτέμη Σώρρα, για τη δεύτερη αξιολόγηση και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο. {{{ audio1 }}}

Για το κίνημα του Αρτέμη Σώρρα:

«Ο κ. Σώρρας έχει κάνει κάτι πολύ επικίνδυνο. Εκμεταλλεύεται την αφέλεια και την ευπιστία των ανθρώπων για να βγάζει λεφτά και για να φτιάξει μια πολιτική κίνηση που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει. Της έχει προσδώσει επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Έκανα μια επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, όπου η υφυπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε φοβισμένη. Στην ίδια κατηγορία βάζω τη δραχμή με την σεισάχθεια και τον Σώρρα».

Για τη δεύτερη αξιολόγηση:

«Εάν δεσμεύσει η κυβέρνηση Τσίπρα την Ελλάδα στο 3,5% πλεόνασμα και μετά το 2018, η ανηφόρα που έχουμε μπροστά μας είναι άνευ προηγουμένου. Εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση με αξιοπιστία γι’αυτό ζητάμε εκλογές. Εάν δεν κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα δεν θα μπει σε ποσοτική χαλάρωση και εάν δεν μπει σε ποσοτική χαλάρωση όλοι οι προϋπολογισμοί που έχουμε ψηφίσει θα είναι λάθος. Η κυβέρνηση χάνει χρόνο, η οικονομία γυρίζει αρνητικά, οι φόροι που επιβλήθηκαν είναι σοκαριστικοί».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο:

«Είναι αδύνατον να υπάρξει οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία της ΝΔ με τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Καμμένος διέσπασε το κόμμα, έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφο του κατά του Σταύρου Δήμα και στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι πολιτικός μας αντίπαλος, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πολιτικής συνεργασίας και εκτός όλων των άλλων είναι και δριμύς υβριστής των στελεχών της παράταξης και του πρώην πρωθυπουργού. Τίποτα από αυτά δεν ξεχνάμε και δεν θέλω τα λεγόμενά μου να παρερμηνεύονται. Η δήλωσή μου είχε να κάνει με την ερώτηση εάν θα προτιμούσα να έχω στο υπουργείο Άμυνας τον Καρανίκα. Είπα ότι από το να έχω κάποιον που διαχρονικά είναι αρνητής των τραπεζών και των ενόπλων δυνάμεων, στον όλεθρο που ζούμε, καλύτερος είναι ο Καμμένος».