Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μίλησε στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Μάκη Προβατά για τις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, την επιστολή Τσακαλώτου και τη στάση της ΝΔ όσον αφορά στο πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά και τη ρύθμιση ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων. {{{ audio1 }}}

Για τις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

«Αυτό που με ενόχλησε τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι διάφορες δηλώσεις μίσους τόσο από μέλη της κυβέρνησης όσο και από λογαριασμούς – τρολ που στηρίζουν την κυβέρνηση. Με μίσος ήθελαν να κλείσει το Συγκρότημα και το εξέφρασαν με πολύ άσχημο τρόπο. Δείχνει μια αλλεργία αυτό το πράγμα από τη μεριά της κυβέρνησης στην ελεύθερη ενημέρωση και δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Ενδεχομένως να μην είναι και η τελευταία. Δεν είναι υγιές για τη Δημοκρατία μας. Πολύ αναίσχυντα ακούσαμε κυβερνητικά στελέχη να λένε ότι είναι χρέος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργεί συμμαχίες με μέσα τα οποία θα αναπαράγουν με σωστό τρόπο τα δικά της μηνύματα. Ακόμη πιο απαράδεκτη η νοοτροπία που φαίνεται να διακατέχει τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Μια νοοτροπία αυταρχισμού και αλλεργίας στην ελεύθερη ενημέρωση. Δεν ελέγχεται η ελεύθερη ενημέρωση. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να την ελέγξει, δεν σέβεται την ίδια τη Δημοκρατία».

Για την επιστολή Τσακαλώτου

«Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας χτυπώντας με αρκετή δόση υποκρισίας το χέρι στο τραπέζι εκεί που τον παίρνει, εδώ στην Ελλάδα, δημιουργεί κάποιες αντιδράσεις στην Ευρώπη. Όταν πηγαίνει στην Ευρώπη, βλέπουμε έναν άλλον άνθρωπο. Έναν άνθρωπο ο οποίος δείχνει μια άλλη συμπεριφορά, μια δουλική συμπεριφορά. Αυτό που έγινε με την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς το Eurogroup είναι ό,τι πιο εξευτελιστικό έχει συμβεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια».

Για την στάση της ΝΔ όσον αφορά στο πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά και τη ρύθμιση ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων

«Το δημοσιονομικό κόστος του παγώματος του ΦΠΑ στα νησιά σε σχέση με το βοήθημα στους συνταξιούχους είναι ασύγκριτο. Μιλάμε για ασύγκριτα μεγέθη. Εάν βάλουμε στη σειρά πόσες καταστροφές έχουν προκληθεί σε τρόλεϊ από αναρχικούς τους τελευταίους μήνες, όλη αυτή η ζημιά πολύ πιθανό να αντιστοιχεί στο δημοσιονομικό κόστος του παγώματος του ΦΠΑ στα νησιά. Το «παρών στη συζήτηση για τους συνταξιούχους έγινε γιατί δεν μπαίνουμε σε λαϊκίστικες συζητήσεις».