Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Μάκη Προβατά για τη σύγκρουση με τον Παύλο Πολάκη και για τις κοινωνικές παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. {{{ audio1 }}}

Για τη σύγκρουση με τον Παύλο Πολάκη

«Στην πολιτική υπάρχουν κάποιοι κανόνες. Μεταξύ μας μπορεί να πούμε πολλά και να συγκρουστούμε σκληρά. Τον άμαχο όμως πληθυσμό, τις οικογένειες ενός εκάστου ουδέποτε μέχρι χθες δεν τις έμπλεξε κάποιος στην πολιτική μας διαμάχη. Ο κ. Πολάκης διανοήθηκε να πιάσει στο στόμα του την γυναίκα μου με μια αισχρή συκοφαντία. Οποιοδήποτε ραβασάκι θα το είχε φέρει κατευθείαν τότε στη Βουλή. Φυσικά γι’αυτό θα λογοδοτήσει στο δικαστήριο, αλλά αυτό δεν αναιρεί την χυδαιότητα του προσώπου. Τα όρια της ανηθικότητας του κ. Πολάκη αποδεικνύονται και από το πώς μιλά για τους συνδικαλιστές με τους οποίους, όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση, ήταν όλη την ημέρα μαζί αγαπημένοι».


Για τις κοινωνικές παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

«Ο κ. Τσίπρας έχει βρεθεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Έκανε αυτή την κίνηση με τα χρήματα, επειδή είδε ότι κατέρρεε στις δημοσκοπήσεις και το αφήγημα περί θριάμβου στο Eurogroup δεν του είχε βγει καθόλου. Έβγαλε αυτά τα χρήματα από τον κουμπαρά. Δεν αντιλέγω ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια θα πρέπει να πάρουν κάποια χρήματα, αυτό είναι υποχρέωσή μας ως κοινωνία. Δεν πιστεύω ότι η τρόικα θα μπλόκαρε αυτά τα χρήματα εάν ο κ. Τσίπρας είχε ακολουθήσει την κανονική οδό, αυτή που προέβλεπε η συμφωνία. Μπροστά στο δικό του ατομικό συμφέρον να διασώσει τα ποσοστά του, αδιαφορεί για την τύχη της χώρας. Εάν επιλέξει να κάνει εκλογές ο κ. Τσίπρας μέχρι τον Μάρτιο, η πρώτη του θεσμική ευθύνη στη χώρα είναι εάν θα γίνουν με λίστα ή σταυρό προτίμησης. Εάν μείνει αυτό διφορούμενο, μπορεί να τιναχθεί η χώρα στον αέρα».