Την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Μάκη Προβατά για την προκλητικότητα της Τουρκίας και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα, αλλά και για την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την απομείωση του χρέους. {{{ audio1 }}}

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας

«Η Τουρκία αυτή την περίοδο ψάχνει για καβγά, δεν πρέπει να τους δώσουμε καβγά. Η δική μας θέση πρέπει να είναι η σταθερότητα και η ψυχραιμία».

Για την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την απομείωση του χρέους

«Πώς γίνεται όταν ψηφίζουμε με την κυβέρνηση Παπαδήμου άμεση διαγραφή χρέους επί τόπου 140 δις να είμαστε προδότες γερμανοτσολιάδες και όταν αυτοί επιτυγχάνουν διαγραφή 40 δις έως το 2060 να είναι τρομεροί διαπραγματευτές; Είμαι υπέρ οποιασδήποτε ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και χαίρομαι με την απόφαση της Δευτέρας. Καλώς ελήφθη η απόφαση. Προφανώς δεν επαρκεί. Έχει έρθει η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ένα γενναίο συγγνώμη για όλα αυτά που έλεγε τα προηγούμενα χρόνια. Υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόταν την απομείωση του χρέους με όρους παρούσης αξίας, δηλαδή με μείωση επιτοκίων. Όταν ήταν αντιπολίτευση μάς έλεγε ότι θα επιτύγχανε διαγραφή χρέους. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό: Σημαίνει πολλά νέα μέτρα. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει νέα μέτρα, άρα δεν καταλαβαίνω προς τι ο πανηγυρισμός από την πλευρά της κυβέρνησης».