Την Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Μάκη Προβατά για την καμπάνια ενημέρωσης πολιτών, σχετικά με το που πηγαίνουν τα χρήματα τους, αλλά και για την ανασύνταξη του χώρου της ΚεντροΑριστεράς. {{{ audio1 }}}

Για την καμπάνια ενημέρωσης πολιτών

«Μοιράζουμε φυλλάδια για να ενημερώσουμε τους πολίτες, πού πηγαίνουν τα χρήματά μας. Αυτή η εβδομάδα είναι εβδομάδα προϋπολογισμού στη Βουλή. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σκανδιναβικούς φόρους και βαλκανικές υπηρεσίες, προς τον πολίτη. Πρέπει να δούμε πού πηγαίνουν τα χρήματα των φόρων μας και αυτή είναι ουσιαστικά, η καμπάνια. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό λέμε στους πολίτες ότι τα λεφτά δεν πηγαίνουν εκεί που θα έπρεπε να πάνε για να πιάσουν τόπο για τον πολίτη. Το σίγουρο είναι ότι πληρώνουμε εταιρείες κι οργανισμούς φαντάσματα, μισθώνουμε κτίρια τα οποία δεν χρησιμοποιούμε, έχουμε κάποιους φορείς ανενεργούς, έχουμε ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων οι οποίοι δεν χρειάζονται στις περισσότερες περιπτώσεις όταν έχουμε ένα τόσο μεγάλο σώμα Δημόσιας Διοίκησης, οι κρατικές δαπάνες είναι το 55% του ΑΕΠ περίπου σχεδόν όσο και στην Φινλανδία.

Τα μνημόνια θα έπρεπε να τα είχαμε εφαρμόσει από μόνοι μας χωρίς να μας τα επιβάλλουν από το εξωτερικό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα θέματα λογοδοσίας και διαφάνειας, στο κρατικό χρήμα».

Για την στάση του Ποταμιού στην ανασύνταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς

«Το Ποτάμι προκειμένου να ανασυνταχθεί ο μεσαίος χώρος, θα καταβάλει, όπως έκανε και στο παρελθόν, κάθε προσπάθεια».