Την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανού για την πορεία των εσόδων και για το αν περνάει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα εργασιακά. {{{ audio1 }}}

Για την πορεία των εσόδων

«Ο προϋπολογισμός έχει υπερ-τριπλάσια απόδοση εσόδων, άρα, μην ανησυχείτε για τα έσοδα και μεις ανησυχούμε. Νομίζω ότι στο επίπεδο του κοινωνικού προϋπολογισμού, τριπλασιάζουμε για το 2017 την κοινωνική απόδοση, δείχνει ότι η χώρα πάει επιτέλους σε μία αισιόδοξη κατεύθυνση προκοπής».

Για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα εργασιακά

Ερωτ Δημ.:Περνάει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ;

«Καταρχήν, θα πρέπει να πούμε ότι πριν από οποιαδήποτε κοινοβουλευτική ομάδα, υπάρχουν πολλά επίπεδα διαπραγμάτευσης. Οι δανειστές ας πούμε του Eurogroup, ας πούμε ότι θα είναι στο Eurogroup και θα συζητήσουν. Μπορεί να υπάρξουν και άλλα επίπεδα πολιτικής διαπραγμάτευσης, αν δεν συμφωνήσουν. Έτσι και αλλιώς ανάμεσα σε οποιαδήποτε κοινοβουλευτική ομάδα και στη διαπραγμάτευση, υπάρχει και η θέση της κυβέρνησης. Δηλαδή έχουμε μια πιθανή άρνηση; Το συζητάμε σε επίπεδο ηγετών. Έχουμε πάλι μία άρνηση; Το συζητάμε σε επίπεδο κυβέρνησης. Πρέπει να συζητήσουμε, τι θα επιλέξουμε και τι θα προτείνουμε και προφανώς θα το κάνουμε με την κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν είναι θέμα λοιπόν, αν περνάει. Εμείς δεν έχουμε μια Κ.Ο., που της πάμε έτοιμα πράγματα. Υπάρχουν πολλά βήματα, ακόμη διαπραγμάτευσης, που δεν μας φοβίζουν».