Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τη διαδικασία απολύσεων των εκπαιδευτικών Ιδιωτικών σχολείων, στην
οποία κατέληξε η διαπραγμάτευση θεσμών-υπουργείου και ακυρώνει το νόμο
Φίλη, καθώς και για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων. {{{ audio1 }}}

Για τη διαδικασία απολύσεων εκπαιδευτικών Ιδιωτικών σχολείων (ήττα του νόμου Φίλη)

«Έγινε ένας συμβιβασμός, ο οποίος καλύπτει τον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης, ότι δεν μπορεί να απολύονται, με το έτσι θέλω, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, από τους σχολάρχες. Αυτό είναι το βασικό. Τώρα από κει και πέρα τη γνώμη μου την είπα, ότι είναι βεβαίως μία υποχώρηση, αναγκαστική».

Για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων

«Εάν, η στρατηγική, δεν υπονομεύεται η συνολική η δικιά μας, τότε θα δούμε όλα τα πράγματα, όχι μόνο ο Μπαλαούρας, αλλά όλοι οι βουλευτές. Όσες ήττες έχουμε υποστεί γιατί έχουμε υποστεί ήττες και το Μνημόνιο ήταν μια ήττα μας, πιστεύουμε και για αυτό υπηρετούμε αυτό το στόχο μας, ότι δεν θα είναι στρατηγική ήττα. Εγώ το έχω πει δημοσίως και στη Βουλή. Μα ήττα είναι να παραδοθούμε. Πιστεύω εγώ, ποτέ ότι θα παραδοθούμε και δεν θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για να κάνουμε τα πράγματα πολύ καλύτερα;»