Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για το σκοπό της επίσκεψης Ομπάμα, για την απαγόρευση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων και για τα ταξίδια του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, που τον μετάλλαξαν. {{{ audio1 }}}

Για την απαγόρευση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων

«Αυτή η απαγόρευση είναι αυθαίρετη, είναι παράνομη, είναι αντισυνταγματική, μέρες του Πολυτεχνείου, αποτελεί πρόκληση, βάναυση πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα της Ελληνικής κοινωνίας».

Για το σκοπό της επίσκεψης Ομπάμα

«Άβε Ομπάμα… η αποικία σε προσκυνά. Ο τρόπος που έρχεται, αυτά τα μέτρα, που λαμβάνονται, αυτή η ζητιανιά απέναντί του γιατί περί ζητιανιάς πρόκειται, σε τι να βοηθήσει ο κ. Ομπάμα; (για το χρέος; γέλια)»

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα ταξίδια του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ

«Αυτοί έχουν μεταλλαχθεί, έχουν μπει σε έναν άλλον αστερισμό, τον αστερισμό της δουλοφροσύνης, πλέον απέναντι στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Τα δύο ταξίδια που έκανε στις ΗΠΑ, επηρέασαν καθοριστικά τη μετέπειτα πορεία του. Έπαιξαν κρίσιμο ρόλο αυτά τα ταξίδια, με όποιες συναντήσεις είχε εκεί στο να κατευθυνθεί, ο Τσίπρας, στο Μνημόνιο και να υπογράψει αυτήν την ταπεινωτική συνθηκολόγηση και από κει και πέρα βεβαίως άρχισε ο κατήφορος. Βεβαίως επηρεάστηκε».