Ο Θανάσης Γιαννόπουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και τον Αργύρη Παπαστάθη, για τη δεύτερη αποπομπή του από την προεδρεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και για τον Παύλο Πολάκη. {{{ audio1 }}}

Για την δεύτερη αποπομπή του από το προεδρείο του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Κοιτάξτε μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως πρόεδρος. Βέβαια η απόφαση αυτή δεν ήταν αρεστή εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και προχώρησαν πάλι με την ίδια αιτιολόγηση και την ίδια επιχειρηματολογία, στην αντικατάστασή μου και του αντιπροέδρου και ενός άλλου μέλους, διότι όπως καταλαβαίνετε, δεν συνομολογήσαμε στην απομάκρυνση-απόλυση του γενικού διευθυντού και στους παράνομους διορισμούς που έγιναν, χωρίς βέβαια να ολοκληρωθούν.

Αυτό, (τη νέα αποπομπή μου), θα το κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας σε μια καινούρια προσφυγή, την οποία θα κάνουμε.»

Για τις νομικές κινήσεις του σχετικά με τους παράνομους διορισμούς του υπουργείου Υγείας

«Μετά τη μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσαν, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με κάλεσαν, έχω δώσει κατάθεση, προφανώς θα διαβιβαστεί στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και βεβαίως από ότι φαίνεται, θα βρεθεί ενώπιον των υπουργών, θα διαταχθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας. Παράλληλα εστάλησαν ελλιπή στοιχεία, εκ μέρους της διοικήσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως το διαπίστωσα και όπως έκανα την ψηλάφηση της υποθέσεως και ήμουν υποχρεωμένος να στείλω όλα τα στοιχεία, ως προς το επίμαχο θέμα των διορισμών. Έχω στείλει, βεβαίως δύο ολόκληρες κούτες(στοιχεία) προχθές και μάλιστα λόγω του ότι δεν βρίσκονται και κάποια πρακτικά, διοικητικών συμβουλίων, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, για να βρεθούν τα επίμαχα πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων. Ήταν τα επίμαχα πρακτικά της απολύσεως του γενικού διευθυντή».

Για τον κ. Πολάκη

«Ας τον καλύπτει (ο πρωθυπουργός) ας τον καλύπτει (τον κ. Πολάκη), εγώ δεν θα κάνω κριτική της προσωπικότητος του κ. Πολάκη, εγώ τον είχα φοιτητή, λοιπόν εγώ τον παραδίδω στην κριτική, που μπορεί να του ασκήσουν οι πολίτες, σε ένα και μόνο, ότι στο αεροδρόμιο της Σύρου, τον πλησίασε μια γυναίκα, μια γυναίκα ταλαιπωρημένη, βασανισμένη του ζήτησε κάτι, ως γιατρού και ως υπουργού και η απάντησή του, την έχετε δει ποια ήταν, είναι μια θλιβερή εικόνα που βλέπει κανείς το ύφος, τον αλαζονικό χαρακτήρα…

Δεν πίστευα ποτέ ότι οι συμπεριφορές (στο πρόσωπό μου), θα ήταν αυτού του είδους. Εγώ μπήκα, (στο ΚΕΕΛΠΝΟ) τεχνοκρατικά, επιστημονικά, δεν ασχολήθηκα καθόλου με πολιτική».