Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο περιφερειάρχης Στ. Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης, μιλά στους Νότη Παπαδόπουλο και Μάκη Προβατά, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. {{{ audio1 }}}

Για τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ

«Εγώ θέλω πάρα πολύ να δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της χώρας. Πιστεύω ότι θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος είναι doer, είναι καθαρός, δουλεύει πάρα πολύ σκληρά, έχει απόλυτη αίσθηση του σύγχρονου κόσμου, δεν παγιδεύεται σε μιζέριες και σε εσωστρέφειες. Είναι ένας άνθρωπος που νομίζω ότι μπορεί να κάνει πάρα πολλά ως πρωθυπουργός και ανυπομονώ να πάρει αυτήν την θέση. Θεωρώ ότι το ήθος της πολιτικής, αυτό που λέμε ο πολιτικός μας πολιτισμός, γίνεται προοπτικά και ήθος της κοινωνίας. Ο Κυριάκος έχει επιλέξει πολύ συνειδητά να ανεβάσει το επίπεδο, να μην διαλέξει τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και του ψευτοσυναισθήματος και να μιλάει σοβαρά, μετρημένα, ρεαλιστικά, δίνοντας σοβαρές προτάσεις. Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο ευρωπαϊκό μοντέλο. Και τώρα που το περίφημο αυτό, τεχνητό δίλημμα, έχει που είχε δημιουργηθεί για πολλά χρόνια, το μνημόνιο- αντιμνημόνιο, έχει καταρρεύσει, νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για έναν πολιτικό σαν τον Κυριάκο. Είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος άνθρωπος, ένας φανταστικός μπαμπάς, ένας πάρα πολύ καλός σύζυγος, έχει πάρα πολύ αγάπη μέσα του. Πάρα πολύ.

Η δουλειά την οποία θέλει να κάνει ο Κυριάκος, είναι δουλειά πάρα πολύ ουσιαστική και αυτό το βγάζει προς τα έξω. Νομίζω ότι για αυτό θα πείσει στο τέλος της ημέρας. Η ψήφος στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Είθισται να λέγεται ότι στην Ελλάδα, οι εκλογές είναι δημοψηφίσματα για τις κυβερνήσεις, δεν θα είναι μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι και υπέρ της ΝΔ, και του Κυριάκου. Πρέπει να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Γιατί θα πρέπει να είμαστε στην δεκαετία του 80’ που ήμασταν όλοι κολλημένοι, φανατικοί, μισοί ΝΔ, μισοί ΠΑΣΟΚ- Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός; Είναι απόλυτα λογικό, ο άλλος να το σκέφτεται, να σου λέει : «εγώ δεν ξέρω τι θα ψηφίσω, γιατί πρέπει να απαντήσω από τώρα; Κάτσε να προκηρυχτούν οι εκλογές, να ακούσω τι έχει να πει ο καθένας… »

Ερωτ. Δημ: «Λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει άνοιγμα προς το κέντρο, πρέπει να φέρει νεότερα στελέχη…»

«Και τα κάνει όλα αυτά. Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δεν τα κάνει; Νέος κόσμος μπαίνει στη ΝΔ, και νομίζω ότι θα μπει πολύ περισσότερος, θα φανεί στα ψηφοδέλτια. Θα έλεγα ότι υπάρχει ένα άνοιγμα, στο μέτωπο της λογικής, της μετριοπάθειας, της κανονικότητας. Αυτό είναι ανακουφιστικό».