Tην Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σπύρος Δανέλλης, μιλά στους Νότη Παπαδόπουλο και Μάκη Προβατά, για την πρόταση Λοβέρδου για συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ, για την Κεντροαριστερά και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ραδιοτηλεοπτικά. {{{ audio1 }}}

Για την Κεντροαριστερά

«Είναι μία πονεμένη ιστορία αυτή, της προσπάθειας συνεννόησης του περίφημου μεσαίου χώρου, αλλά είναι ανάγκη, είναι ανάγκη να συνεννοηθούμε, γιατί το διακύβευμα, είναι να πείσουμε όλον αυτόν τον κόσμο που έχει αποσυρθεί αλλά δεν έχει πάει ούτε στη ΝΔ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ… Όλοι αυτοί οι πολίτες θέλουν να δουν ότι κάτι σοβαρό πάει να στηθεί στον μεσαίο χώρο που να τους εκφράζει Αυτό δεν μπορεί να γίνει απλά, δίνοντας πάντα την αίσθηση ότι όλο το ζήτημα είναι κάποιοι κομματικοί μηχανισμοί να βρουν μία ισορροπία και να παιχτούν τα παιχνίδια που κατά καιρούς έχουν επιχειρηθεί».

Για την πρόταση Λοβέρδου για συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ

«Για τη συγκεκριμένη δήλωση του κ. Λοβέρδου, το θετικό είναι ότι παραμένει ανοιχτό αυτό το ζήτημα και στο ΠΑΣΟΚ. Δεν μου φάνηκε από τις δηλώσεις τότε της κ. Φώφης Γεννηματά, ότι είχε κλείσει. Είναι θετικό ότι είναι ανοιχτό- και πως μπορεί να μην είναι ανοιχτό; Δεν ξέρω και αν η συγκεκριμένη πρόταση, πέραν του ότι κάνει αίσθηση, πέραν του ότι επικοινωνιακά προφανώς δημιουργεί μία άλλη εντύπωση, επί της ουσίας δεν βοηθάει. Και δεν βοηθά και πρακτικά γιατί θα μειώσει την ένταση και τις δυνατότητες έκφρασης των διαφορετικών φωνών μέσα στο κοινοβούλιο. Οπότε δεν ξέρω και αν πρακτικά θα ήταν αυτό που θα μας βοηθούσε και σε αυτήν την συγκυρία. Ο λόγος δεν είναι όμως η υπαρξιακή αγωνία των δύο χώρων, που θα πρέπει να μας επιβάλλει κινήσεις. Εμείς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε και σε αυτήν την ιστορική συγκυρία ιδιαίτερα, διότι εάν δεν το κάνουμε άμεσα, τότε μοιραία πηγαίνουμε στη γνωστή συνταγή της μεταπολίτευσης, διπολισμός, δικομματισμός και μάλιστα σε πολύ άσχημες εκφράσεις».

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ραδιοτηλεοπτικά

«Όλη αυτή η ιστορία με το τρίγωνο, το υπαρκτό τρίγωνο της διαφθοράς, θα μπορούσε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι εγώ το ρύθμισα, εγώ το εξυγίανα. Δεν το έκανε, γιατί η αλαζονεία της εξουσίας και η βουλιμία του καθεστωτισμού, του υπέβαλε άλλες αντιλήψεις. Η διαχείριση Παππά σε αυτήν την υπόθεση, δυστυχώς προτίμησε να κάνει αυτήν την πιρουέτα, προφανώς για να ελέγξει όσο μπορούσε την ενημέρωση. Είναι η καθεστωτική λογική, η οποία δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εμποτιστεί από αυτήν»