Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Ειρήνη Γιανναδάκη, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων ανώτατου Δικαστού και τις ποινές που αυτό επισύρει. {{{ audio1 }}}

Για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων ανώτατου Δικαστού


«Από μόνη της η δημοσιοποίηση της ιδιωτικής ζωής οποιουδήποτε ανθρώπου προκαλεί την αγανάκτηση και θα έλεγα, επιτρέψτε μου την έκφραση, την αηδία, όποιου τουλάχιστον δεν έχει χάσει την ευαισθησία του και την ανθρωπιά του. Τώρα η δημοσιογραφική αξιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων συγκεκριμένου ανώτατου Δικαστή, που θα πρέπει να σας πω ότι έχει πολύ μεγάλο κύρος και είναι και μέλος της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θα κρίνει το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ε, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, θεωρούμε, ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Ερωτ: Για προσπάθεια εκβιασμού μιλάτε;

Σαφέστατα. Αν δεν εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα, που εμείς θεωρούμε ότι εξυπηρετούν, τότε εξυπηρετούν σίγουρα τις ανάγκες ενός φτηνού εντυπωσιασμού και τη λογική της κατάργησης οποιασδήποτε έννοιας ιδιωτικότητας και σεβασμού προσωπικών δεδομένων.

Και ακούστε κάτι, η έννοια του φασισμού είναι γνωστή και υπάρχει γενικά και εκτός πολιτικής σκηνής.

Όλη αυτή η ιστορία, όχι μόνο αγγίζει τον ποινικό νόμο, αλλά και άλλες διατάξεις Εθνικής νομοθεσίας και της Ευρωπαϊκής. Επισύρουν ποινές, βεβαίως επισύρουν. Αν θυμάμαι καλά, η ποινική κύρωση που επισύρει είναι τουλάχιστον ένας χρόνος, τουλάχιστον, αν θυμάμαι καλά δεν είμαι σίγουρη αυτή τη στιγμή, αλλά πέραν τούτου υπάρχουν και διοικητικά πρόστιμα, τα οποία επιβάλλονται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, είναι καθρέφτης της Ελληνικής κοινωνίας και μέρος του δυσεπίλυτου προβλήματος που λέγεται Ελληνικό Κράτος».