Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανού, για τις τηλεοπτικές άδειες και την πιθανότητα εκλογών και τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική. {{{ audio1 }}}

Για την εφημερίδα ΑΥΓΗ και την κυβέρνηση

«Αυτό το οποίο έκανε προχθές, (η εφημ. Αυγή) είναι κατάντημα απερίγραπτο. Πάει να κυριαρχήσει ενόψει του μεγέθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια αντίληψη η οποία είναι σαφώς φασιστοειδής».

Για το νόμο Παππά

«Εάν δηλαδή η κυβέρνηση αύριο το πρωι ή το Συμβούλιο Επικρατείας, ακυρώσει το νόμο Παππά ή πάρει η κυβέρνηση πίσω το νόμο Παππά, τότε από κει και πέρα, βεβαίως επιστρέφουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και βεβαίως θα συναινέσουμε στο ΕΣΡ.

Πιστέυω ότι ούτε αυτοί θα τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο πράγμα. Στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία επιβάλει, να μην κλείσεις κανάλια όταν σε ένα 15μερο περιμένεις την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Για τις πολιτικές εξελίξεις

«Οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλονται από το μέγεθος της δυσφορίας της κοινωνίας, πλέον, έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ναι βεβαίως, μπορεί να προκύψουν (εκλογές) και πρέπει να προκύψουν. Πρώτον, διότι ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα με αυτή την κυβέρνηση , δεύτερον, διότι ο Ελληνικός λαός δικαιούται να έχει ελπίδα, τρίτον χρειάζεται λοιπόν μία κυβέρνηση με αξιοπιστία για την άσκηση οικονομικής πολιτικής και εξωτερικής πολιτικής».

Για την άσκηση της Εξωτερικής πολιτικής

«Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μιλούσε, ότι η Θράκη είναι Ελληνική και θα μείνει Ελληνική και τα λοιπά.

Ένα υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μπαίνει σε μια επιχειρηματολογία και σ΄τη σχολιάζει, ουσιαστικά βλάπτει κατά την άποψή μου, τα δικά μας συμφέροντα, από την ώρα που κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Θράκη είναι Ελληνική, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πω εγώ. (Το έκανε γιατί)Νομίζω παρασύρθηκε.

Ερωτ: Δεν ενημερώνεστε κατ’ιδίαν(από το υπουργείο Εξωτερικών);

Δεν ενημερωνόμαστε, όχι. Παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε ενημέρωση. Η ενημέρωσή μας, είναι ενημέρωση με τα δικά μας μέσα.

Ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη, ο κ. Τσίπρας, πρέπει να λύσει το θέμα, ο κ. Τσίπρας, πρέπει να καταλάβει ότι η άσκηση της Εξωτερικής πολιτικής είναι ένα χρήσιμο πράγμα για τα κράτη».