Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Βασίλης Μαρκής, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, για τη διαδικασία στο ΣτΕ, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και για την κ. Θάνου.{{{ audio1 }}}

Για τη διαδικασία στο ΣτΕ, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες

«Στην Ολομέλεια του ΣτΕ, έχουν αναπτυχθεί σοβαροί προβληματισμοί.

Εύχομαι να βγει μια απόφαση, οποία θα είναι σωστά θεμελιωμένη, θα γίνει δεκτή και από το Νομικό κόσμο και από την ευρύτερη κοινωνία».

Για την κ. Θάνου

«Εγώ υποστηρίζω, ότι και από το Προεδρείο του Αρείου Πάγου, από τα Προεδρεία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, θα πρέπει, για να λειτουργεί σωστά το σύστημα, να διαχέεται σε όλο το σύστημα της Δικαιοσύνης, νηφαλιότητα, ήρεμη σκέψη δηλαδή, αντικειμενικότητα, σεβασμός στην τήρηση των διαδικασιών και κυρίως μία εμφανής ανεξαρτησία, έναντι της εκτελεστικής εξουσίας.

Προσωπικά με την κ. Θάνου, με την οποία συνεργάστηκα πάρα πολλά χρόνια στο χώρο του Δικαστικού συνδικαλισμού και ξέρω το ενδιαφέρον της, που υπάρχει, για τη Δικαιοσύνη και για τα δικαιώματα των Δικαστών, πρέπει όμως να παρατηρήσω ότι με συγκεκριμένες συμπεριφορές της, δημιούργησε σκέψεις. Δεν ξέρω ποιες ήταν οι προθέσεις».