Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένωντου ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό, για τις πρακτικές κακοδιοίκησης στο κέντρο και για την έρευνα που γίνεται για τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ. {{{ audio1 }}}

Για πρακτικές κακοδιοίκησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ

«Έχουμε βγάλει σωρεία ανακοινώσεων η οποία στρέφεται σαφώς εναντίον των πρακτικών κακοδιοίκησης, της προηγούμενης διοίκησης, υπό την προεδρία του κ. Ροζενμπεργκ. Έχουμε καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά, έχουμε ήδη αποταθεί στη Δικαιοσύνη, με μηνυτήριες αναφορές. Αυτή η διοίκηση διορίστηκε με απόφαση του υπουργείου Υγείας, όπως κάθε διοίκηση διαχρονικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ με την οποία έχει επανέρθει στη θέση του ο κ. Γιαννόπουλος.

Κλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο με την τωρινή του νόμιμη σύσταση, να έρθει να επικυρώσει, να δώσει εξουσιοδότηση υπογραφής στον κ. Γιαννόπουλο για θέματα μισθοδοσίας προσωπικού και μόνο.

Τα 5 από τα 9 μέλη δεν προσήλθαν να δώσουν εξουσιοδότηση υπογραφής καίτοι, γνώριζαν ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουν απλήρωτοι.

Δεν προσήλθαν, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας και άλλα 4 μέλη, τα ορίζονται με υπουργική απόφαση, είναι και η σύζυγος του κ. Φλαμπουράρη, η κ. Πανοτοπούλου».

Για έρευνας που γίνεται για τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ

«Θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, σχετικά με απόφαση της διοίκησης Ροζενμπεργκ, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται για τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ. Δεν γίνεται υπάλληλοι οι οποίοι έχουν εκτελέσει ακριβώς εντολές τις οποίες έλαβαν, οι οποίοι όπου έπρεπε, κατά συνείδηση εκφράσει τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις τους οι οποίοι έφεραν σε πέρας όλο αυτό το έργο και ενώ έχουν δώσει το σύνολο των στοιχείων στη διοίκηση, να διαβιβάζεται μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι προς την Εισαγγελία, που να βγάζει έξω τις αντιρρήσεις των εργαζομένων».