Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανού για την διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες, το προσφυγικό και το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία όταν γίνει κυβέρνηση. {{{ audio1 }}}

Για την διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες

«Έχει φτάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να εύχεται και να ελπίζει τώρα να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, μήπως και γλιτώσει τις υπόλοιπες πολιτικές και ποινικές περιπέτειες στις οποίες ενδεχομένως θα μπει. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες οι οποίες και θα αναζητηθούν για αυτό το φιάσκο και αυτή την κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και ενδεχομένως επειδή στον αέρα βγαίνουν και άλλα στοιχεία τώρα, για Ποθεν Έσχες που δεν έχουν ελεγχθεί για την επιτροπή αυτή η οποία έχει οριστεί, από κάποιον πολιτικό προϊστάμενο είναι πολιτική η επιτροπή, που ήλεγξε τα Πόθεν έσχες. Και οποιοσδήποτε υπερθεματιστής, όπως είναι της μόδας να τους λέμε, ο οποίος συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό υπό πραγματικά στοιχεία ή μη πραγματικά στοιχεία, ελέγξιμα ή όχι θα το δούμε στην πορεία, προφανώς πρέπει να λογοδοτήσει και επομένως υπάρχουν ευθύνες και ενδεχομένως υπάρχουν και ποινικές ευθύνες».

Για το προσφυγικό

«Ντροπή. Που είναι ο τομέας του ΣΥΡΙΖΑ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι οι δηλώσεις των υπουργών τους και των στελεχών τους και του ιδίου του κυρίου Τσίπρα, για την Αμυγδαλέζα; Που είναι του κ Τόσκα; Του κ. Μουζάλα; Που ειναι η κ. Δούρου; Στα μάτια τους ήταν Νταχάου, τώρα είναι Νταχάου με κούνιες.

Έχω πει επανειλημμένως ότι οι πρόσφυγες δεν είναι 60.000 και οι μετανάστες οι καταγεγραμμένοι, πρώτον γιατί συστηματικά στρογγυλοποιεί τα στοιχεία η κυβέρνηση. Δεύτερον γιατί δεν έχει τρόπο να μετρήσει γιατί δεν ξέρει ποιος διαμένει σε αυτά τα κέντρα και ποιος όχι, ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.

Μπορώ να σας πω πόσοι ήταν το 2014(οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα). 50.000, μετρημένοι, ηλεγμένοι».

Τι θα κάνει η Ν.Δ., όταν γίνει κυβέρνηση

«Θα διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους παράνομους-παράτυπους οικονομικούς μετανάστες. Πρώτον. Πίεση από την άλλη πλευρά στην Ευρώπη, για να γίνει επανεγκατάσταση, μία που πλέον οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν καμία πρόφαση, γιατί θα ξέρουν ότι αυτοί είναι οι πρόσφυγές μας, να η διαδικασίες οι οποίες υπάρχουν, πάρτε τους».