Την Πέμπτη 25 Αυγούστου, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλά στην εκπομπή των Αργύρη Παπαστάθη και Αιμίλιου Περδικάρη για την επιστολή Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ, για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τις συνεργασίες με άλλους πολιτικούς χώρους και για το tweet Καμμένου. {{{ audio1 }}}

Για την επιστολή της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, εγγυάται σε πλήρη συνεργασία και με τη Κομισιόν και με τη Eurostat, την ακρίβεια των δημόσιων στατιστικών και είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του προγράμματος. Τα ελλείμματα και τα μαγειρέματα βαραίνουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίχτηκαν και υπέγραψαν τα μνημόνια με βάση τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2010, που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ. Ο καβγάς τους τώρα έχει ένα πολύ μεγάλο βαθμό υποκρισίας. Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Οφείλει για λόγους διάκρισης των εξουσιών να σέβεται την ανεξάρτητη δικαιοσύνη των κρατών μελών και να μην παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις. Αμφιβάλλω αν μία αντίστοιχη δήλωση θα μπορούσε να γίνει ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης».

Για τις προηγούμενες κυβερνήσεις

«Και η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις Σημίτη (19996-2004), έχουν συμμετοχή και στη διόγκωση των ελλειμμάτων και στη δημιουργική λογιστική, όσον αφορά τις δημόσιες στατιστικές. Πρώτον χρεοκόπησαν τη χώρα, δεύτερον, βαρύνονται με τις δημιουργικές λογιστικές, με το μαγείρεμα των στοιχείων και τρίτον, δέχθηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2010. Τώρα παριστάνουν υποκριτικά ότι τσακώνονται για αυτά».

Για τις συνεργασίες με άλλους πολιτικούς χώρους

«Μπορούμε να περπατάμε και να μασάμε τσίχλα ταυτόχρονα. Μπορούμε να προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση, ασκώντας μεγάλη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που χρεοκόπησαν τη χώρα και την ίδια ώρα να διευρύνουμε τα ερείσματά μας στην Ευρώπη. Όσοι νομίζουν ότι αυτά τα δύο είναι αντιφατικά, απλώς κάνουν λάθος και εθελοτυφλούν».

Για το tweet του Πάνου Καμμένου για τον Χρ. Καλογρίτσα

«Δεν έχω κανένα σχόλιο για το tweet στο οποίο αναφερθήκατε, επειδή δεν έχω σχετικές πληροφορίες και γνώση».