Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ο Γραμματέας του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλά στην εκπομπή των Αργύρη Παπαστάθη και Αιμίλιου Περδικάρη, για τη κυβέρνηση και τις τράπεζες. {{{ audio1 }}}

Για την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση γενικότερα, όταν θα έρθει η ώρα της κατάρρευσης, η οποία θα επέλθει από κάποιο τυχαίο γεγονός- δεν ξέρω αν θα είναι η Αίγινα ή αν θα είναι κάτι άλλο- είναι τόσο ανεπαρκής σε όλα τα επίπεδα, που ξαφνικά θα ανοίξουν σαν πυρηνική έκρηξη όλα τα προβλήματα και θα σκάσει με εκκωφαντικό τρόπο. Τα ελλείμματα της και η ανεπάρκειά της είναι πρωτοφανή, αμφότερα για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Καλύπτονται από την αμηχανία του κόσμου. Είναι ο έβδομος χρόνος που είμαστε σε μνημόνια».

Για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια

«Το θέμα των τραπεζών είναι, η κρυμμένη πλευρά της κρίσης από την αρχή. Η Ελλάδα ήταν ιδανικό θύμα, πραγματικά, γιατί είχε και δημοσιονομικό πρόβλημα και έκρυψε μια χαρά η ελληνική περίπτωση, όλη την τραπεζική πλευρά της κρίσης, που είναι πανευρωπαική, αλλά είναι όμως και ελληνική. Ο κ. Τσίπρας έδωσε στους Γερμανούς, αυτό που ζητούσαν από την αρχή των μνημονίων και δεν το έπαιρναν από καμία κυβέρνηση: ήθελαν τον έλεγχο κεντρικότερου ζητήματος που έχει η χώρα και είναι τα κόκκινα δάνεια. Τα κόκκινα δάνεια- ας μην παρεξηγηθώ- πρέπει να λυθούν χθες. Κρατάνε κλειδωμένη τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία».