Τη Παρασκευή 27 Μαίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Για το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων

«Τα 99 χρόνια μην σας τρομάζουν. Όχι, βέβαια, (δεν συμφωνώ με την κυρία Βαγενά), μ’ αυτές οι εκφράσεις και οι απόψεις, όχι, δεν συμφωνώ καθόλου. Αλλά το ότι έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας, για να γίνει αξιοποίηση και όχι εκποίηση της περιουσίας… Ξέρετε, το ΤΑΙΠΕΔ, είχε γίνει μόνο και μόνο για πουλήσει όλα αυτά τα ακίνητα, τα οποία είχε πάρει, για να δοθούν στα δάνεια.

Δεν με τρομάζει ο χρόνος, γιατί όσο περισσότεροι χρόνο έχεις, τόσο περισσότερο μπορείς να τα αξιοποιήσεις, ούτε με τρομάζει το αν μπορέσουμε να το κάνουμε ή όχι, γιατί είναι μέσα στην ιδεολογία μας να αξιοποιούμε και να μην εκποιούμε ιδιαίτερα τον πλούτο της χώρας, ο οποίος είναι απαραίτητος για τις μελλοντικές γενιές και τα λοιπά. Ξέρετε τι με τρομάζει; Και το λεω για πρώτη φορά. Ότι αφήνουμε περιθώρια στην εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση να τα εκποιήσει, γιατί αν θέλει, τα εκποιεί. Όμως… Είμαι ειλικρινής. Σας ρωτάω: υπάρχει-δεν υπάρχει το ταμείο, όποια κυβέρνηση και αν είναι, όπως έκαναν και οι προηγούμενες, θα τους εμπόδιζε κανένας να τα εκποιήσουν; Πάλι αυτό δεν θα κάνανε; Άρα, είναι θέμα πολιτικής».