Τη Τρίτη 24 Μαίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλά στους Νότη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Καμπουράκη για τις ιδιωτικοποιήσεις, τον ΣΥΡΙΖΑ, τις γερμανικές αποζημιώσεις και τη στάση Ερντογάν.{{{ audio1 }}}

Για το υπερ-ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

«Το ταμείο αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να εφαρμοστεί μέχρι τέλους, αν τα πράγματα πάνε καλύτερα. Το Μνημόνιο, είναι αναδιαπραγματεύσιμο, κάθε φορά, κάθε χρόνο, όπως θα γίνεται η αξιολόγηση, γιατί, αν τηρείται από την πλευρά μας, θα γίνεται αξιολόγηση για το αν είναι απαραίτητα τα μέτρα που επιβάλλονται. Και ο λογαριασμός, τον οποίον είπε και ο κ. Στουρνάρας, είναι πάνω στο τραπέζι και οφείλουν να απολογηθούν γι’ αυτό. Και αν δεν απολογηθούν γι’ αυτό, δεν υπάρχει ομαλή πολιτική ζωή στη χώρα μας, έτσι; Δηλαδή, αυτό το στυλ «κάνω μπαρούφες και μετά λεω μια αυταπάτη είχα κι εγώ κάτι είδα, κάποιος μου είπε κάτι και τον πίστεψα», αυτά δεν είναι πολιτική, όπως καταλαβαίνετε. Είναι συζητήσεις του καφενέ. Ο πολιτικός έχει ευθύνη και για τα τυχαία.

Νομίζω ότι θα βοηθήσει τις αποκρατικοποιήσεις, για να μην μπορέσουμε ποτέ να βρεθούμε στην κατάσταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κ. Μάνου. Υπάρχει πιο φιλελεύθερος από τον κ. Μάνο και πιο μεγάλος οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αντίστοιχο πρόγραμμα και ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό, εν πάση περιπτώσει, με μία ψήφο διαφορά, αλλά είχε μία ψήφο διαφορά. Λοιπόν ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και τι ιδιωτικοποίησε; Τα λεωφορεία και την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, κατά τρόπον που τον οδηγούσε στη φυλακή, κατά την άποψή μου, εάν δεν ήταν άρχοντας ο Ανδρέας Παπανδρέου και δεν είχε πει τότε ότι «εγώ δεν βάζω πρωθυπουργό στη φυλακή».

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Αποζημίωση για τα θύματα του πολέμου, τα οποία υπάρχουν ασφαλώς και είναι πολλά και επειδή είμαι από μια οικογένεια που έχει χάσει ανθρώπους στην Κατοχή και στην Αντίσταση και στον πόλεμο και εν πάση περιπτώσει έχει πολεμήσει, έχω δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα, δεν υπάρχει περίπτωση οι Γερμανοί να αποζημιώσουν κανένα από τα θύματα της Κατοχής. Αυτά που λέμε… Το (κατοχικό) δάνειο, όμως, υπάρχει και έπρεπε να είχε διαχωριστεί από την αρχή και να επιδιωχθεί το δάνειο από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και δεν το κάναμε ποτέ. Είναι ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το κάνει τώρα, γιατί έπρεπε να ζητήσει το κατοχικό δάνειο και να πάει στο Δικαστήριο της Χάγης».

Για το στάση του Ερντογάν απέναντι στο Κυπριακό

«Φαίνεται ότι ο Σουλτάνος της Άγκυρας, ο Ρετζέπ-αφέντης, ο Χαλίφης, δεν θέλει λύση του Κυπριακού μέσα στην παράνοια που τον δέρνει και γι’ αυτό εξέθεσε τον Ακιντζί, τον κάλεσε στο γεύμα εναντίον του Αναστασιάδη και όχι υπέρ του Αναστασιάδη, όχι για να διευκολύνει τη λύση, δηλαδή, αλλά για να προβοκάρει και έπρεπε, κατά την άποψή μου, να μην πάει και ο κ. Τσίπρας και όχι μόνο να μην πάει, αλλά να ζητήσει να ακυρωθεί το γεύμα».