Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την επίσκεψη Καμμένου στην Κω, το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και τη φορολογία.{{{ audio1 }}}

Για την επίσκεψη Καμμένου στην Κω

«Να βάλουμε τα πράγματα λίγο στη θέση τους, γιατί υπήρχε μια παρερμηνεία γενικότερα. Εντάξει, ίσως είναι και φυσιολογικό όταν κάποιος δεν είναι εκεί για να τα δει από κοντά. Λοιπόν, κατ’ αρχήν δεν υπήρχε καμία πρόθεση του υπουργού να προσγειωθεί με το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Κω. Και σας το λέω αυτό, γιατί έχω στα χέρια μου, το έχω αναγνώσει, το πρόγραμμα το οποίο εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, των επισκέψεων του υπουργού και αναφερόμενο λοιπόν στο θέμα της Κω λέει ότι η προσγείωση θα γίνει στο hotspot, στο κέντρο υποδοχής. Επομένως, αυτά τα οποία ισχυρίστηκαν ότι ο υπουργός δεν τόλμησε να κατεβεί στο αεροδρόμιο γιατί φοβήθηκε τον κόσμο που ήταν εξαγριωμένος, ότι κάποιοι τον κυνήγησαν, ότι κάποιοι τον προπηλάκισαν, ότι δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αυτά όλα δεν ισχύουν. Ναι, ευθύς εξαρχής, έχω στα χέρια μου το έγγραφο του Υπουργείου, το ίδιο έγινε και στη Μυτιλήνη. Το ελικόπτερο, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι προσγειώνεται παντού, εκεί που υπάρχει χώρος αντίστοιχος. Ο χρόνος ήταν πάρα πολύ περιορισμένος και επειδή έπρεπε να επισκεφτεί ο υπουργός μέσα σε κάποιες ώρες πάρα πολλά νησιά, κρίθηκε λοιπόν ότι για λόγους συντόμευσης, να το πούμε έτσι, να προσγειωθεί εκεί. Μέσα στο ελικόπτερο, εκτός βέβαια από τον υπουργό και τους λοιπούς που επέβαιναν, επέβαιναν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι οποίοι οι ίδιοι ζήτησαν να πετάξει το ελικόπτερο πάνω από την Κω για να μπορέσουν να δουν ποια είναι η μορφολογία του νησιού και η μορφολογία του εδάφους αντίστοιχα. Να καταλάβουμε κάτι: ότι δεν έχουμε χρόνο, ας πούμε, για τυπικούρες, είναι θέμα ουσίας πλέον. Λοιπόν, από ‘κει και πέρα όμως, αυτό που είδα και που με στεναχώρησε σε κάποια μέσα και στο Διαδίκτυο, που εμφάνιζαν, για να εκπληρώσουν τους ισχυρισμούς, ότι ο υπουργός κυνηγήθηκε, προπηλακίστηκε και όλα τα υπόλοιπα, φωτογραφίες από την Κω του καλοκαιριού και φωτογραφίες οι οποίες είχαν ληφθεί στην Κρήτη ένα χρόνο πριν. Κι αν δείτε κάποιες φωτογραφίες, εμφανίζεται μαζί με τον Υπουργό και ο κ. Δαμοβολίτης. Ναι, δεν είναι πλέον ο κ. Δαμοβολίτης βουλευτής…»

Για την ετοιμότητα των hotspots

«Όχι μόνο δεν υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά θέλω να σας πω ότι αυτές οι δομές, αυτά τα κέντρα κατασκευαστικά, έχουν προχωρήσει πάρα-πάρα πολύ. Θα είναι έτοιμα, είναι δεδομένο ότι θα είναι έτοιμα (στις 15 Φεβρουαρίου)».

Για τα ασφαλιστικό και το φορολογικό

«Όσον αφορά στο θέμα της φορολογίας, εγώ θα σας πω ότι αυτό το 50% είναι υψηλό. Είμαστε αντίθετοι (στη μείωση συντάξεων), το έχουμε πει ευθύς εξαρχής. Εάν τεθεί θέμα, που δεν νομίζω ότι θα τεθεί, γιατί ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος, εμείς έχουμε ήδη εναντιωθεί για αυτό το θέμα, έχουμε εκφράσει την αντίρρηση μας για την περικοπή των κύριων συντάξεων και δίνεται η μάχη για τις επικουρικές. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μία διαπραγμάτευση. Λοιπόν, η κ. Γεροβασίλη απ’ ό,τι την άκουσα εγώ, έκανε μία αναφορά εξ απαλών ονύχων να σας το πω έτσι στις μεγάλες συντάξεις. Η θέση μας είναι να μη γίνουν περικοπές στις συντάξεις, ούτε σε κύριες ούτε σε επικουρικές. Τώρα, αν αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί διαφορετικά και επειδή ξέρετε πολύ καλά ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μετέχουν από επιλογή στον σχεδιασμό και στα θέματα της οικονομίας, παρά παρακολουθούν και βέβαια, εκεί που πρέπει να αντιδράσουν το πράττουν, εκεί που πρέπει να κάνουν τις προτάσεις τους το πράττουν, θα συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα, διότι δεν είμαι εγώ εκείνη που θα σας απαντήσω σε αυτό και θα συναποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει».