Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη συναίνεση και το ασφαλιστικό.

{{{ audio1 }}}

Για τη συναίνεση και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού

«Αυτό ήταν το τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα για να σώσει την παρτίδα (σ.σ.: η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών), γιατί έχει πει τόσα ψέματα που δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του. Καταλάβατε τι τους είπε προχθές; Να κάνουμε σύγκλιση αρχηγών, για να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του. Να μαζευτούν όλοι, για να αναλάβουν τις δικές του ευθύνες. Ποιος έχει τις ευθύνες για τη διαπραγμάτευση; Από το Γενάρη και μετά, έχουν γίνει πολλά πράγματα, τα οποία πρέπει να καθίσουμε και να κρίνουμε. Τους είπε, γιατί δεν καθόμαστε να βγάλουμε ένα κοινό ανακοινωθέν ότι δεν θέλουμε μειώσεις συντάξεων; Ούτως ή άλλως, ποιος θέλει μειώσεις συντάξεων; Διότι το επόμενο βήμα του κ. Τσίπρα είναι να πει ότι δεν καταφέραμε να μην έχουμε μειώσεις συντάξεων, άρα, ποιος φταίει; Δεν φταίω εγώ… Φταίνε οι υπόλοιποι που δεν με στήριξαν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα, τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών. Πρόκειται για τον Αρσέν Λουπέν της πολιτικής. Είναι ακριβώς όπως τα λέω και ίσως λίγο παραπάνω… Ποιος θέλει συνεννόηση; Θέλει ο κ. Τσίπρας; Εμείς από την αρχή λέγαμε και θέλαμε συνεννόηση. Συνεννόηση τώρα; Με ειλημμένες αποφάσεις; Στον προϋπολογισμό υπάρχει ήδη μείωση συντάξεων. Είναι προσχηματικά όλα. Ο κ. Τσίπρας, εφόσον έχει πρόγραμμα και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που λέει ότι τα έχει τα δύο, δεν έχει κανένα λόγο να μην κυβερνήσει. Πρέπει να κυβερνήσει. Εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να πει ότι δεν μπορεί και να δούμε οι υπόλοιποι πώς μπορούμε να σώσουμε τη χώρα. Εάν ο μόνος τρόπος να απαλλαγεί η χώρα από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του είναι να γίνουν εκλογές αύριο, καλοδεχούμενες οι εκλογές. Δεν ζητάω εκλογές, αλλά λέω ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να αλλάξει και ο μόνος τρόπος να αλλάξει είναι να το αντιληφθεί ο ίδιος και να παραδώσει τη σκυτάλη. Δεν είναι μόνο σενάριο οι εκλογές, αλλά να παραδώσει την κυβέρνηση και να γίνει μια άλλη κυβέρνηση. Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα γίνει… Θα το συζητήσουμε για ώρες αυτό. Αυτό για μένα θα ήταν ευχής έργον (σ.σ.: μια άλλη κυβέρνηση, χωρίς τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό).

Όχι βέβαια (δεν θα ψηφίσει το Ποτάμι το ασφαλιστικό). Με αυτές τις ρυθμίσεις, όπως τις βλέπουμε στον προϋπολογισμό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση».