Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

{{{ audio1 }}}

Για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

«Ο θεσμός του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, μια άτυπη διαδικασία που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα ή άλλο κείμενο, σημαίνει με μια έννοια ότι είμαστε σε μια κατάσταση που υπάρχει υποχρεωτικότητα, αλλά υπάρχει μια πρακτική που έχει υιοθετηθεί και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Αυτή είναι η άποψή μου. Το γεγονός ότι καλεί ο ΠτΔ και μόνο ως αρχηγός κράτους, θεωρώ ότι δημιουργεί την υποχρέωση συμμετοχής.

Η Ν.Δ. το έχει κάνει και θα το ξανακάνει. Δίνει συναίνεση στο βαθμό που διακυβεύεται η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. Το να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να εκμαιεύσει τη συναίνεση με τη βοήθεια του ΠτΔ και τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, αντιλαμβάνεστε ότι εδώ υπάρχει μια κατάχρηση της διαδικασίας, γιατί αυτή η διαδικασία μπορεί να μην την προβλέπει το Σύνταγμα, πλην όμως όποτε έγινε προσφυγή σε αυτήν υπήρχε πάντα σοβαρός εθνικός λόγος ή λόγος ανάλογης σπουδαιότητας. Το να πάμε λοιπόν και να πούμε αν θα ψηφίσουμε ή όχι τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης (για το ασφαλιστικό) θεωρώ ότι υποβαθμίζει τη διαδικασία».