Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις εκλογές, την κυβέρνηση και την Ένωση Κεντρώων{{{ audio1 }}}

Για το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση, έστω και με ψήφο ανοχής

«Εάν η κυβέρνηση αλλάξει τακτική, ναι. Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει υπογράψει ένα μνημόνιο. Περιλαμβάνει μέτρα, τα οποία και να εφαρμοστούν, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η άφιξη της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή απέβλεπε εις τούτο, να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων και να συμπεριληφθούν και ζητήματα αυτοκάθαρσης του Δημοσίου, όπως πάταξη αργομισθιών, απόλυση από τη Βουλή των 1.500 που είναι συγγενείς των βουλευτών, επιστροφή των 12.000 αποσπασμένων στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν, το ζήτημα των διπλών τριπλών-συντάξεων, διότι έχουμε 330.000 τριπλοσυνταξιούχους, όπως επίσης και το θέμα των συνταξιούχων που εργάζονται και λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ, διότι στην Ελλάδα είναι 400.000 συνταξιούχοι που εργάζονται. Των αργόμισθων ναι (να γίνουν απολύσεις από το Δημόσιο). Χωρίς να τεθούν αυτά, δεν είμαι Κουβέλης εγώ και δεν θα ήθελα ποτέ να πέσει η κυβέρνηση εν ονόματί μου. Τώρα κάνουν κυβέρνηση, αλλά κάνουν παρά φύση σύζευξη, γιατί τον κ. Καμμένο τον θεωρώ δεξιό, τον δε κ. Τσίπρα και κατά δήλωσή του αριστερό, άρα δε βλέπω να υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας, υπάρχει μόνο νομή εξουσίας. Και με τέτοια δεδομένα, προεξοφλείται η ματαιότητα.»

Για την «αλλαγή» βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων κάθε εξάμηνο

«Ναι, έχουν υπογράψει (γι’ αυτό οι βουλευτές μου). Εκτός εξαιρέσεων που θα μου χρειάζονται κάποιοι να παραμείνουν στη Βουλή , θα τηρηθεί αυτό πλήρως. Το κριτήριο θα είναι το κοινοβουλευτικό έργο, τι άλλο; Θα είναι γενική η ισχύς του μέτρου.»