Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η Τασία Χριστοδουλοπούλου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το μεταναστευτικό και τη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

Για το μεταναστευτικό και τα επεισόδια στη Μυτιλήνη

«Για να μπει κάποιος στο πλοίο, έπρεπε να έχει το χαρτί της ταυτοποίησης. Γι’ αυτό γινόταν φασαρία στην ουρά, γιατί οι άνθρωποι ήθελαν να ταυτοποιηθούν. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν έβαζαν μέσα ως επιβάτες ανθρώπους που δεν είχαν το χαρτί της ταυτοποίησης από τις ελληνικές αρχές. Όλοι ταυτοποιούνταν. Όλοι. Και αυτοί που έβγαιναν οπουδήποτε, πήγαιναν μόνοι τους να συλληφθούν, να δώσουν τα στοιχεία τους, να πάνε στο εισαγγελέα, για να απέχει από την ποινική δίωξη και μετά να πάνε στο κέντρο καταγραφής, για να πάρουν αυτό το πολυπόθητο χαρτί της εξάμηνης άδειας. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα (ταυτοποιημένοι), έχουν φύγει. Όλοι οι άλλοι είναι στην Ειδομένη και περιμένουν να περάσουν. Δεν θέλει κανείς να μείνει στη χώρα μας. (Οι εικόνες στην Αθήνα) είναι μέχρι να μπουν στα τραίνα, στα ΚΤΕΛ, μέχρι να βρουν τους τρόπους να φύγουν. Είναι χώρα τράνζιτ (η Ελλάδα). Όλοι αυτοί, είναι ταυτοποιημένοι. Δεν υπάρχει κανείς αταυτοποίητος.»

Για το αν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα φύγω από το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει και στο βαθμό που μπορώ να συμβάλλω, θα συμμετάσχω από όποια θέση. Το αν θα είμαι ή όχι υποψήφια, εξαρτάται από το σύνολο και τη φυσιογνωμία του ψηφοδελτίου. »