Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον Β. Μεϊμαράκη και τα κυβερνητικά σενάρια.{{{ audio1 }}}

Για την επιλογή Μεϊμαράκη στη Ν.Δ.

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως και δικαιώνομαι που το στήριξα ενθέρμως να βλέπω ένα παραδοσιακό στέλεχος της παράταξής μας, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να κρατά χαμηλούς και συναινετικούς τόνους και μου άρεσε πολύ η χθεσινή στιγμή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Θα μπορούσε να μην πάει. Πήγε και μου άρεσε. Κι από την άλλη πλευρά βλέπω έναν Τσίπρα που λέει «το κράτος είμαι εγώ. Θέλω την αυτοδυναμία και άντε να σας κάνω τη χάρη, αν μπει ο Καμμένος, να βάλω και τον Καμμένο στην κυβέρνηση». Μα, είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Του είπα (του Μεϊμαράκη): Σε βάλαμε να κάνεις διάγγελμα, με άλλου τύπου λεξιλόγιο και δεν ήσουν ο Μεϊμαράκης και άρχισε και γέλαγε. Σου βάλαμε γραβάτες και κοστούμια σκούρα, σε στήσαμε απέναντι από την κάμερα. Δεν είσαι αυτός που ξέρουμε και κάνει γκελ γι’ αυτό, γιατί δεν είναι προσποιητός. Ο κόσμος έτσι τον ξέρει.»

Για το σενάριο «μεγάλου συνασπισμού»

«Διακαώς τον επιθυμούν οι ξένοι. Είναι ένα σενάριο που με βάση τις πιθανότητες δεν είναι πρώτο στη σειρά και το ξέρετε. Πρώτα θα κοιτάξει να κάνει κυβέρνηση (ο Τσίπρας) με τα μικρά κόμματα και μετά θα μιλήσει με εμάς. Ας είμαστε ειλικρινείς, και εμείς. Αυτό το σενάριο είναι τελευταίο στις πιθανότητες. Αλλά αν είναι να κυβερνηθεί η χώρα με μια σταθερή κυβέρνηση τουλάχιστον για την τριετία που διαρκεί αυτό το Μνημόνιο, δεν λέμε όχι a priori.»

Για το ποιος πρέπει να είναι πρωθυπουργός σε μια τέτοια κυβέρνηση

«Μου αρέσει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι και πρωθυπουργός. Ή, αν θέλετε, αυτός να έχει τον πρώτο λόγο να είναι πρωθυπουργός.»