Την Τετάρτη 26 Αυγούστου η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις συνεργασίες της Λαϊκής Ενότητας{{{ audio1 }}}

Για τις συνεργασίες της Λαϊκής Ενότητας

«Μπορούμε και μέσα και έξω από τη Βουλή, θεωρούμε εμείς, να συναντηθούμε με όλες εκείνες τις δυνάμεις που με συνέπεια και σταθερότητα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, αντιπάλεψαν τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Θεωρώ ότι στο εγχείρημα που έχω προσχωρήσει, στη Λαϊκή Ενότητα, όπως αυτή θα εκφραστεί στις εκλογές, πρέπει να απευθύνει – κι έχει απευθύνει – ένα μαζικό, πλατύ, ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες, τις κοινωνικές ομάδες και τους ανθρώπους προσωπικά ως μονάδες, που με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2010 και μετά έχουν αντιπαλέψει τις μνημονιακές πολιτικές. Με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι το τελευταίο μέσο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα και κυρίως από τα οικονομικά αδιέξοδα, τα οποία βιώνει και η χώρα και οι πολίτες. Δεν είναι το πρωταρχικό μας όπλο αυτό.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει την κατεύθυνσή του και απεμπλακεί από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, βεβαίως (υπάρχει περιθώριο συνεργασίας). Θεωρώ ότι δεν θα το κάνει. Η στροφή που έχει πάρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στην κομματική και οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αμετάκλητη.»