Την Δευτέρα 03 Αυγούστου ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στους Αιμίλιο Περδικάρη και Δώρα Σαρρή για την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Εφήβων, τη χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών και τη συντήρηση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-Θεσμών{{{ audio1 }}}

Για την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Εφήβων

«Είναι μια μεγάλη χαρά για όλο τον αθλητικό κόσμο της Ελλάδας, θα έλεγα για όλους τους έλληνες. Διότι νέα παιδιά , μάς έδωσαν μια μεγάλη χαρά . Είχαν μια διάκριση , μια περίοδο πού η χώρα , αντικειμενικά βρίσκεται σε μια δυσκολία σοβαρή και κυρίως το γεγονός , ότι προήλθε αυτή η χαρά από εφήβους , μάς κάνει να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.»

Για την χρηματοδότηση Ομοσπονδιών

«Ήδη η Γενική Γραμματεία έχει τοποθετηθεί θετικά, στο να αναλάβει η ΑΕΚ του μπάσκετ, το κλειστό του Γαλατσίου. Κι έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ. Από κει και πέρα , η δικιά μας θέση έχει εκφραστεί , είμαστε θετικοί σε αυτή την προοπτική και απομένει στο ΤΑΙΠΕΔ και στην ΑΕΚ , να συμφωνήσουν για τα περαιτέρω. Εμείς κρίναμε ότι, η αρχική πρόταση , δηλαδή να επενδύσει η ΑΕΚ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό , το οποίο ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ , για την επαναλειτουργία του σταδίου, γιατί αυτό το κλειστό λεηλατήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, σε κατάσταση πού μέ πόνεσε η καρδιά μου όταν τα είδα. Και ρωτάω , τόσα χρόνια τί γινόντουσαν; Ποιός ευθύνεται γι’ αυτή τη λεηλασία, κανένας; Δαπανήθηκαν εκατομμύρια να φτιαχτεί. Άθλια κατάσταση . Δεν ευθύνεται κανένας; Πως είναι δυνατόν να προχωρήσουμε έτσι! Είμαστε θετικοί, διότι εμείς κρίναμε ότι η πρόταση της ΑΕΚ δεν είναι μόνο η επαναλειτουργία ενός αθλητικού χώρου προς όφελος της ομάδας πού επενδύει . Η πρόταση της ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή, διότι μέχρι τις 14:00-15:00 , το γήπεδο αυτό, θα παρεχωρείτο στον Δήμο και στις ερασιτεχνικές ομάδες και στον σχολικό αθλητισμό κι αυτό το κρίναμε απολύτως θετικό.»

Για την διαπραγμάτευση

«Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη συμφωνία αυτή μέχρι τις 18-20 Αυγούστου , είναι μια σωστή απόφαση. Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης αυτό το εξάμηνο και μάλιστα αν κάποιος έχει να την κατηγορήσει για κάτι, είναι ότι το εξάντλησε και ξεπέρασε κάθε όριο διαπραγμάτεσυης.»