Την Τετάρτη 29 Ιουλίου ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε στους Γιάννη Κορωναίο και Δώρα Σαρρή{{{ audio1 }}}

Για την πολιτική πρωτοβουλία

«Εμείς σκεφτόμαστε ότι σε αυτή τη χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό προοδευτικό , πολιτικό υποκείμενο. Δεν θέλει πολλά και μικρά . Η Δημοκρατία τα έχει ανάγκη , αλλά ο πολίτης αυτή τη στιγμή , θέλει ένα ισχυρό, προοδευτικό, πολιτικό υποκείμενο , αυτό για να δημιουργηθεί θέλει ενότητα., ενότητα όλων των δυνάμεων.»

Για ενδεχόμενες συνεργασίες με άλλα κόμματα

«Ενότητα με όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η έκφραση και η έκφανση του πιο ακραίου κι αδίστακτου λαϊκισμού, που γνώρισε η χώρα , γιατί τον γνώρισε μέσα στην κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπάρχει σήμερα, είναι η επιτομή του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

-Άρα δεν πάτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιούς πάτε κ. Ραγκούση;

Για να τελεσφορήσει , εμείς θα απευθυνθούμε στους πολίτες , τους προοδευτικούς, τους δημιουργικούς , τους παραγωγικούς Έλληνες, τους άνεργους ΄Έλληνες, που θα μπορούσαν να είναι παραγωγικοί , αλλά δυστυχώς λόγω της κρίσης και λόγω των απίστευτων λαθών, που έχουν γίνει , των πολιτικών λαθών, αυτή τη στιγμή βρίσκονται άνεργοι , είτε του ιδιωτικού τομέα, είτε όχι και θα απευθυνθούμε ταυτόχρονα και στην ελληνική νεολαία.

Εμείς θα απευθυνθούμε σε όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου και στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ και σε άλλα μικρότερα κόμματα, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός Βουλής.

Η ΝΔ έχει πολλά περιθώρια , γιατί κατά τη γνώμη μου, τα τελευταία χρόνια , κύλησε αρκετά προς τη δεξιά δεξιά μεριά του πολιτικού συστήματος .

Εγώ θεωρώ, ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα , προοδευτικού προσανατολισμού και ταυτόχρονα με ισχυρή μεταρρυθμιστική ματιά στα πράγματα.

Άρα ναι, η Ν.Δ ναι να το κάνει , αλλά θα το κάνει εκπροσωπώντας την δεξιά παράταξη της χώρας.»