Την Τετάρτη 29 Ιουλίου o Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στον Βασίλη Αδαμόπουλο{{{ audio1 }}}

Για την αντιπολίτευση και το ΣΥΡΙΖΑ

«Η αντιπολίτευση έκανε την επιλογή, να στηρίξει τις πρωτοβουλίες τις νομοθετικές , τις οποίες έφερε στη Βουλή η κυβέρνησή μας , της εφαρμογής των δεσμεύσεων μας από την προσυμφωνία της 12ης Ιουλίου. Αυτό συνέβη 15 του μηνός , 22 του μηνός, πιθανότατα θα συμβεί και στην υπογραφή της συμφωνίας, της τριετούς συμφωνίας και της δανειακής συμβάσεως των 86 δις.

Είναι γεγονός, ότι ,είναι μια κατάσταση ιδιόρρυθμη, με στοιχεία αντιφατικά. Είμαι βέβαιος, εκτίμηση κάνω, θα συνεχιστεί όσο καταρχήν, είναι αναγκαίο σε σχέση με τα δεδομένα των δεσμεύσεων μας, απέναντι στους δανειστές . Φυσικά δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί αυτή η κατάσταση , είναι φυσικό. Οι όποιες διευθετήσεις και τα όποια ζητήματα που υπάρχουν, εγώ δεν τα αρνούμαι και είναι πάρα πολύ σοβαρά στο εσωτερικό μας, θα αντιμετωπιστούν με τις συντεταγμένες , κομματικές μας διαδικασίες.

Οπωσδήποτε πάντως, η συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη , είναι πλέον προβληματική, για να είμαι προσεκτικός, σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι.

Το πολιτικό ήταν, αυτή η επί χάρτου προετοιμασία . Το αν έχει γίνει κάτι άλλο , δεν μπορώ να είμαι εγώ σε θέση, ούτε ήμουν σε θέση, να τοποθετηθώ.»

Για το σχέδιο Βαρουφάκη

«Ας το διερευνήσει, όποιος θέλει να το διερευνήσει, αν υπάρχει πρόβλημα. Προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα , διότι το πρόβλημα θα υπήρχε εάν γινόταν κάτι παράνομο και παράλογο.

Εγώ δεν βλέπω κανένα πολιτικό θέμα, λιγότερο ή μεγαλύτερο , το οποίο υπήρχε μέχρι τώρα. Από κει και πέρα, αν υπάρχει θα το δούμε.»