Την Τρίτη 28 Ιουλίου ο Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στους Γιάννη Κορωναίο και Δώρα Σαρρή{{{ audio1 }}}

Για τις ελλείψεις του ΣΔΟΕ και τους επικείμενους ελέγχους

«Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο. Το σημαντικό όμως είναι και εκεί θα κριθούμε στο τέλος, εάν από αυτή την δουλειά καταφέρουμε να έχουμε αποτελέσματα , δεδομένου των προβλημάτων, που υπάρχει στον ελεγκτικό μηχανισμό και δεν αφορούν τη θέληση ή όχι των ανθρώπων που απαρτίζουν τους μηχανισμούς.

Υπάρχει κι έλλειψη προσωπικού και ελεγκτικών υποδομών. ‘Όταν δηλαδή αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ στην τελευταία πενταετία , το προσωπικό του έχει απομειωθεί κατά 50% καταλαβαίνετε , ότι η έλλειψη προσωπικού είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και ψάχνουμε να βρούμε λύσεις ως προς αυτό και ο κος Αλεξιάδης έχει κάνει μια πολύ καλή επεξεργασία, για το πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα .

Για τους ελέγχους θα γίνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια με τον υπάρχοντα μηχανισμό. Θα γίνει πλήρες εκμετάλλευση των τεχνολογικών μέσων, που έχουμε ή που θα έχουμε στο επόμενο διάστημα έτοιμα.

Σε περίπου ένα μήνα από τώρα υπάρχουν προγράμματα στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να κάνουν ταυτοποιήσεις στοιχείων και διασταύρωση στοιχείων. Νομίζω αυτό, θα μας γλιτώσει από μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Νομίζω ότι, είμαστε σχετικά αισιόδοξοι . Βλέπουμε και στο ίδιο το προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών , ότι έχει αλλάξει λίγο το κλίμα .Νιώθουν την πολιτική ηγεσία στο πλάι τους .

Τα προβλήματα είναι μεγάλα . Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο ανήκει στην δικιά μας Γενική Γραμματεία , που για έλεγχο κλιμακίου στην Κομοτηνή, τα έξοδα πληρώθηκαν από την τσέπη του ειδικού γραμματέα, του κ. Κασσαβέτη. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο , να λύσουμε τα προβλήματα αυτά, που έχουμε και χρονίζουνε. Νομίζω ότι, το επόμενο διάστημα, θα τα λύσουμε.»