Την Παρασκευή 03 Ιουλίου η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το δημοψήφισμα{{{ audio1 }}}

Για το δημοψήφισμα

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει πια κανείς να φοβηθεί να πει «ναι» και χρησιμοποιώ τη λέξη φοβηθεί, γιατί υπήρξε και υπάρχει ένα bullying. Όλη αυτή η ιστορία που ξεκίνησε από τον λόγο του πρωθυπουργού, από το λόγο της Προέδρου της Βουλής, που προσπάθησαν να ταυτιστούν, οι άνθρωποι που ψηφίζουν το «ναι», με συνεργάτες εξωτερικών δυνάμεων κλπ., όλο αυτό νομίζω είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Θέλω λοιπόν να πούμε κι αυτό να είναι το μήνυμα των δύο ημερών, ότι το «ναι» είναι μια περήφανη στάση, πατριωτική, του Έλληνα και της Ελληνίδας για να μείνει η χώρα μας στα πόδια της όρθια, με την αξιοπρέπειά της, στο κέντρο των αποφάσεων των ισχυρών δυνάμεων του κόσμου, ισότιμα και με όλα τα δικαιώματά της να στέκεται στο τραπέζι, αντί να παραμείνει μια χώρα των Δυτικών Βαλκανίων, απομονωμένη, με το Κόσοβο και τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο, σαν τη Βόρειο Κορέα. Είναι μια περήφανη στάση που ανοίγει τις προοπτικές, για μια πιο δύσκολη μέρα.

Πώς πηγαίνουμε στο δημοψήφισμα; Από τη μια μεριά υπάρχει ένα οργανωμένο κόμμα και το βλέπει κανείς πώς οργανώνεται σήμερα στο Σύνταγμα, πώς είναι οι συγκεκριμένες αφίσες κλπ., το οποίο υποστηρίζει το «όχι». Από την άλλη είναι το λαϊκό ένστικτο, δεν έχει ηγεσία το «ναι». Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, στο «ναι» πάει ο κόσμος χωρίς ηγεσία ή ακόμη συγκροτημένο αφήγημα τις επόμενες μέρες, αλλά με ένα ισχυρό ένστικτο επιβίωσης, που το εκφράζει ο κάθε πολίτης μόνος του. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ότι διαμορφώνεται μια τέτοια πλειοψηφία, γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά ότι δεν γίνεται να μην είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρώπης. Ο τρόπος που φτιάξανε το δημοψήφισμα είναι έτσι, ώστε να βάζεις μόνος σου την ερώτηση και μόνος σου την απάντηση. Εξαιρετικά επικίνδυνο, εξαιρετικά δημαγωγικό.»