Την Πέμπτη 28 Μαΐου ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τη στάση του Ποταμιού απέναντι στη συμφωνία, τη Δημόσια Διοίκηση και την Πρόεδρο της Βουλής.{{{ audio1 }}}

Για τη στάση του Ποταμιού απέναντι στη συμφωνία

«Ξέρουμε ότι θα έχουμε μια συμφωνία που δεν θα είναι αυτό που θέλαμε και αυτό που θα μπορούσε να έχει η χώρα από την αρχή, αν είχε κινηθεί με διαφορετικό τρόπο στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας. Ξέρουμε λοιπόν ότι θα έχουμε μια συμφωνία με πολλά σημεία, με τα οποία θα διαφωνούμε, αλλά εάν θα έχουμε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης και στην Ευρωζώνη, δεν μπορείς να πεις ότι καταψηφίζεις και αφήνεις τη χώρα να πάει στα βράχια και πίσω στη δραχμή. Έτσι, παρά τις διαφωνίες που έχουμε, σε πάρα πολλά σημεία, στο κεντρικό ζήτημα αν εμείς θέλουμε ή όχι μια συμφωνία με την Ευρώπη, με κίνδυνο η χώρα να πάει στα βράχια, λέμε ότι εμείς θέλουμε να παραμείνει η χώρα στον πυρήνα της Ευρωζώνης.»

Για τους κομματικούς διορισμούς στη Δημόσια Διοίκηση

«Δυστυχώς, αυτό γίνεται σε όλους τους τομείς και στην Παιδεία και είδατε να διορίζουν περιφερειακούς διευθυντές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας είπε στη Βουλή «τι να κάνουμε, και οι άλλοι έκαναν τα ίδια». Και γίνεται τώρα στην υγεία και σε κάθε τομέα, οι επιλογές δεν γίνονται με βάση κριτήρια αν μπορεί κάποιος να κάνει σοβαρά τη δουλειά του, γιατί είναι ένας σοβαρός μάνατζερ κτλ., αλλά με βάση ποιον θέλει η κομματική οργάνωση.»

Για την Πρόεδρο της Βουλής και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου ακολουθεί μια εντελώς απαράδεκτη, προσωπική τακτική. Έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και έχει μια προσωπική ατζέντα στα θέματα του χρέους κτλ. Θα το δούμε για την πρόταση κατάθεσης μομφής, σε συνεργασία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι τώρα, που έχει τεράστια προβλήματα η χώρα. Λέμε εμείς φωναχτά αυτό που συζητάνε πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ τους στα κυβερνητικά γραφεία και στο Μαξίμου και τα ξέρετε: ότι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.»