Την Πέμπτη 21 Μαίου η Ράνια Σβίγκου μίλησε στον Βασίλη Αδαμόπουλο για την Πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Οικονομικών και τη συμφωνία{{{ audio1 }}}

Για την Πρόεδρο της Βουλής και το περιστατικό με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ

«Έγινε μια ειρηνική πορεία διαδηλωτών των νοσοκομείων, οι οποίοι θέλανε να πάνε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είχε κλειστεί με κλούβα η Βασιλίσσης Σοφίας και η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία περνούσε από εκεί, ζήτησε με ευγενικό τρόπο, θα έλεγα, ποιος από τους αρμόδιους είχε δώσει την εντολή. Από εκεί και πέρα, έγινε ένα θέμα εκ του μη όντος. Νομίζω πραγματικά ότι ήταν υπερβολική η εστίαση σε αυτό το ζήτημα. Όπως νομίζω ότι ήταν υπερβολικές και οι επικρίσεις για το ύφος της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Είδα απλώς να ζητάει εξηγήσεις για το ποιος έχει δώσει την εντολή, οι εξηγήσεις αυτές να δίνονται και κάπου εκεί να λήγει το ζήτημα. Από τότε που έχει εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και από τότε που έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής η κυρία Κωνσταντοπούλου, έχει δεχτεί μια απίστευτη επίθεση και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που νομίζουν ότι στοχοποιώντας και προσπαθώντας να απαξιώσουν το πρόσωπό της, θα απαξιώσουν συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια υπονόμευσης, να βρεθούν διαφωνίες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης και της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια πέφτει στο κενό και δεν εδράζεται σε πραγματικά περιστατικά.»

Για τον Υπουργό Οικονομικών, τη διαπραγμάτευση και το δημοσίευμα περί «μαγνητοφώνησης» των συναδέλφων του

«Το απάντησε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο ΕΒΕΑ, για τη μαγνητοσκόπηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν νομίζω ότι το ζήτημα της διαπραγμάτευσης και το τι στάση θα κρατήσουν οι υπόλοιπες χώρες απέναντι στην Ελλάδα έχει να κάνει με τι άποψη έχουν οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών για τον κ. Βαρουφάκη. Είναι ζήτημα πολιτικών συσχετισμών, των προτάσεων που καταθέτει η ελληνική πλευρά και των προτάσεων που καταθέτει η απέναντι πλευρά, είναι ζήτημα του πώς μπορούν να συνδυαστούν αυτές οι προτάσεις με βάση και την εντολή του ελληνικού λαού. Αν ήταν απλώς και μόνο ζήτημα Βαρουφάκη, θα ήταν και εύκολο να λυθεί. Δεν είναι όμως του κ. Βαρουφάκη.»

Για τη συμφωνία με τους εταίρους και τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις

«Η συμφωνία πιστεύω ότι θα έρθει, αρκεί οι δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υλοποιήσει αυτά που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν. Αν το συνειδητοποιήσουν αυτό και καταλάβουν ότι η χώρα άλλαξε στις 25 Γενάρη, άλλαξε όχι όμως επειδή άλλαξε το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά άλλαξε, επειδή ο ελληνικός λαός έδωσε ένα μήνυμα ενάντια στη λιτότητα, τότε η συμφωνία θα βρεθεί πάρα πολύ σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι η συμφωνία αυτή, εφόσον θα είναι συμβατή με την εντολή που μας είχε δοθεί, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να περάσει από Κοινοβουλευτική Ομάδα και να διαψευστούν οι όποιες Κασσάνδρες θέλουν να υπάρχουν διαφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το θέμα.»