Την Παρασκευή 24 Απριλίου ο Τάκης Διαμαντόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τους πολιτικούς και τους καλλιτέχνες που έχει φωτογραφίσει και τα μυστικά της φωτογραφίας.{{{ audio1 }}}

Για τους πολιτικούς

«Όταν φωτογράφησα για πρώτη φορά τον Σημίτη, του είπαν από το γραφείο ότι «θα πας στον Τάκη Διαμαντόπουλο και θα καθίσεις περίπου μια ώρα για τις φωτογραφίες», επειδή δουλεύω πολύ γρήγορα, η φωτογράφηση τελείωσε σχεδόν στα 20 λεπτά.»

-Η φωτογραφία που ήταν ο Σημίτης χωρίς ελιές, ήταν δική σας;

«Ναι αυτό όμως δεν ήταν λάθος δικό μου, αλλά ας μην το συζητήσουμε, είναι κάτι που με πονάει.

Η φωτογράφηση λοιπόν τελείωσε στα 20 λεπτά, κάθισε όμως στο στούντιο μια ώρα, επειδή του είχαν πει από το γραφείο, να κάτσει μια ώρα και αρχίσαμε και συζητάγαμε για την φωτογραφία.

Του έχω κάνει πολλές φωτογραφήσεις, όπως και του Μητσοτάκη, όλους γενικά.»

Για τη φωτογραφία με όλο το υπουργικό συμβούλιο

«Ήταν μια αφίσα με τα δέκα άτομα και ο Μητσοτάκης ήταν στη δεύτερη σειρά. Το πώς έγινε αυτή η φωτογραφία είναι μια μεγάλη ιστορία και μάλιστα αυτό που δεν μου αρέσει, που γίνεται μερικές φορές από τον Τύπο, ήταν το ότι όταν εξαφανιζόταν ένας ένας από αυτούς, έλεγαν για δέκα μικρούς νέγρους και με είχαν πάρει από τη ΝΔ και μου ζητούσαν μια φωτογραφία για μια εφημερίδα- δεν είχαν καν το ψηφιακό αρχείο- και τους είπα «μη δίνετε φωτογραφία, γιατί αρχίζουν και βάζουν Χ» και μου είπαν «ευχαριστούμε πάρα πολύ, μη δώσεις φωτογραφία σε κανέναν».

Προσπαθώντας λοιπόν να προστατέψω τη δουλειά μου, προστατεύω και τους άλλους.»

Για άνδρες-γυναίκες

«Πιο κοκέτες είναι οι άνδρες στη φωτογράφηση. Ενδιαφέρονται πιο πολύ για το προφίλ τους.

Αν έρθει ο Ρουβάς και η Ζυγούλη, ο Ρουβάς δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια.»

Για γυμνό άλμπουμ

«Ήταν το τρίτο μου βιβλίο που έκανα. Ήταν μια ιδέα του Διονύση Φωτόπουλου. Μου λέει έχεις τόσες φίλες, γιατί δεν τις παίρνεις ένα τηλέφωνο, να κάνεις ένα βιβλίο με γυμνό; Πράγματι προχώρησε αυτό και μέσα σε 6-8 μήνες έγινε το βιβλίο.»

Για τα προφίλ

«Αυτό που λένε για το αριστερό και το δεξί προφίλ δεν ισχύει. Η τελειότερη πλευρά του προσώπου του ανθρώπου είναι η δεξιά πλευρά.»

Για τις φωτογραφήσεις με γυναίκες

«Για να βγάλω ωραία μια γυναίκα, προς στιγμήν ερωτεύομαι. Η φωτογραφία έχει πάρα πολύ ερωτικό μέσα. »