Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη νέα κυβέρνηση.{{{ audio1 }}}

Για τη νέα κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει και πρόσωπα πέρα από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να είναι δεσμευμένοι με εντιμότητα, ικανότητα, να δουλέψουμε το πρόγραμμά μας, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι οι στόχοι που έχουμε θέσει τόσο με την διαπραγμάτευση με τους έξω, με τους εταίρους μας, όσο και για τις αλλαγές μέσα στη χώρα μας απαιτούν όχι απλώς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά αν είναι δυνατόν και λαϊκή πλειοψηφία»

Για το αν θα υπάρξει συνεργασία με κόμματα εντός και εκτός Βουλής

«Όχι αναγκαστικά εντός Βουλής. Μπορεί και εκτός Βουλής. Σαράντα χρόνια όποιος κέρδιζε τις εκλογές έφτιαχνε μονοκομματική κυβέρνηση και διόριζε από τυχόντες πολιτευτές και μάνατζερ επιχειρήσεων σε κρατικά πόστα. Εμείς θέλουμε να φύγουμε από αυτή τη λογική της άλωσης του κράτος από το κόμμα, θέλουμε δυνάμεις και πέρα από το κόμμα γιατί αν δεν αλλάξει αυτό το πράγμα, το πελατειακό κράτος, η κομματική άλωση του κράτους δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.»

Για το Ποτάμι

«Έχει προγραμματίσει συνάντηση ο Τσίπρας με τον κ. Θεροδωράκη. Εκεί αν ο κ. Θεοδωράκης έχει διάθεση στήριξης της κυβέρνησης, ή ανοχή στην κυβέρνηση θα το ξεκαθαρίσει ο ίδιος. Αν έχει πρόσωπα να υποδείξει που θα ήταν διατεθειμένα να δουλέψουν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που ενέκρινε ο ελληνικός λαός και αυτό έχει την ευκαιρία να το ξεκαθαρίσει. Εάν κατατεθούν τέτοιες προτάσεις (να συμμετέχουν αυτά τα πρόσωπα στην κυβέρνηση) θα αξιολογηθούν από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό.»