Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του «Κινήματος», Θάνος Μωραΐτης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για το «Κίνημα» και τις εκλογές.{{{ audio1 }}}

Για το «Κίνημα» και τις εκλογές

«Υπάρχει μια συσπείρωση και στράτευση δυνάμεων που, για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα σε κανένα βαθμό. Είναι μια κρίσιμη μάχη και το μήνυμα που θέλω να στείλω στους ακροατές είναι ότι τις επόμενες μέρες, το Κίνημα θα πει τα πράγματα με το όνομά τους, θα πούμε και θα αποκαλύψουμε αλήθειες, θα μιλήσουμε ξεκάθαρα για όλα αυτά που έχουν προηγηθεί. Στο μνημόνιο μας έβαλαν συγκεκριμένες πολιτικές και αποφάσεις και όλα όσα έγιναν την πενταετία 2004-2009 σ’ αυτή τη χώρα. Διαφωνεί κανείς ότι το έλλειμμα που παραλάβαμε ήταν 16%; Όχι. Διαφωνεί κανείς ότι η χώρα υπερχρεώθηκε επί Καραμανλή; Όχι. Το επαναλαμβάνει ο Παπανδρέου κάθε μέρα ότι «λεφτά υπήρχαν και λεφτά υπάρχουν», αν φορολογήσουμε σωστά. Και τότε και τώρα. Αν φορολογήσουμε αυτούς που πρέπει, αν αξιοποιήσουμε τα χρήματα του λαού και – το κυριότερο – αν μπορέσουμε να συγκρουστούμε με τον κακό μας εαυτό. Ποιος είναι αυτός; Αυτός που κρατά δέσμια τη χώρα στα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας. Λέμε ξεκάθαρα, και ο Παπανδρέου και όλοι, ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει ένα σχέδιο που δεν θα της το επιβάλλει κανείς άλλος, που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Αλλά θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση και να κάνουμε μια ρήξη με ένα μεταπρατικό και παρασιτικό κεφάλαιο που κυριάρχησε στη χώρα επί 40 χρόνια και να δώσουμε δύναμη σε υγιείς και καινοτομικές επιχειρήσεις που διψούν για δημιουργία και όχι σε αυτούς τους μεταπράτες που εκμεταλλεύτηκαν τη χώρα.»

Για τις συνεργασίες του «Κινήματος»

«Εμείς, ξεκάθαρα, βάζουμε πρώτο όρο «όχι στην κανονικότητα του 2009». Δεν θέλουμε να επιστρέψει η χώρα εκεί όπου ήταν τότε. Οποιαδήποτε συνεργασία θα σφυρηλατηθεί πάνω σε θέσεις και ανάγκες που έχει η χώρα σήμερα.»