Παρά την επικαιροποίηση χθες, Τρίτη, της απόφασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Μελάς επιμένει στην άποψή του.

Ο Π.Μελάς δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 την Τετάρτη: «Θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναλόγως βέβαια με το ποιος θα είναι υποψήφιος, γιατί εάν πάμε σε εκλογές θα πάει πίσω η χώρα».

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, πρόσθεσε, ότι δεν θα διστάσει να ψηφίσει ακόμη και συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον αυτή είναι για το καλό του λαού, όπως είπε.{{{ audio1 }}}

Συγκεκριμένα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την προεδρική εκλογή, τις θέσεις των ΑΝΕΛ και τη συμφωνία με τους δανειστές.

Για την προεδρική εκλογή και τη στάση των ΑΝΕΛ, που αποφάσισαν να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Κρατώ τις επιφυλάξεις μου και αυτό γιατί αυτή τη στιγμή, πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες, πρέπει να βάλεις τον ελληνικό λαό. Έτσι λοιπόν, αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε ποια θα είναι η λίγο καλύτερη πορεία του λαού. Εάν πάμε σε εκλογές και δεν ψηφιστεί ο ΠτΔ, οι εκλογές τότε θα φέρουν λίγο πίσω και την οικονομία. Πρέπει λοιπόν να προσέξεις τι θα κάνεις και όσο το δυνατόν αργότερα (να γίνουν εκλογές), για το καλύτερο συμφέρον του λαού.

Πρέπει να δούμε ποιες θα είναι η πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση που βλέπει κανείς έστω και ελάχιστο φως, με την πορεία της κυβέρνησης, και ποιος φυσικά θα είναι ο υποψήφιος ΠτΔ. Κι αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη. Εγώ θέλω να μπει ένας υποψήφιος ΠτΔ όχι για να του λέει η κυβέρνηση υπόγραψε το ένα ή το άλλο…

Καθένας έχει την άποψή του. Σεβαστή η άποψη καθενός, αλλά λειτουργώ με το δικό μου μυαλό. Έχω λάβει τις αποφάσεις μου. Δεν έχω ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει. Θα δω τις λεπτομέρειες και θα λειτουργήσω με ό,τι πιστεύω συνειδητά ότι είναι για το καλό του λαού. Αυτό το έχω πει από την αρχή (ότι αν είναι υποψήφιος ο Κ. Καραμανλής θα ψηφίσω). Δεν μπορεί να κατέβει για ΠτΔ ο Καραμανλής που τον είχαμε και πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό και απ’ όλα και να μην τον ψηφίσουμε. Για κάτσε, μισό λεπτό…

Δεν υπήρξε ομοφωνία (σ.σ.: στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ). Τώρα, τι ανακοίνωση έβγαλαν, δεν με απασχόλησε… Όχι (δεν έχω πειθαρχήσει). Δεν με απασχολεί. Όταν καταψήφισα και το Μνημόνιο, επί Ν.Δ., το είχα κάνει συνειδητά, από μόνος μου και δεν είχα συνεννοηθεί με κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει που έφυγα τότε. Θα λειτουργήσω κατά συνείδηση. Οι αξίες και αρχές της Ν.Δ. είναι μέσα μου. Άλλο οι διαχρονικές αξίες, όμως, και άλλο η μνημονιακή πολιτική, με την οποία διαφωνούσα και διαφωνώ. Το να λες λόγια που υλοποιούνται στην πράξη, εγώ τα σέβομαι. Διότι τα λόγια τα ψεύτικα και τα μεγάλα έχει βαρεθεί ο κόσμος.»

Για το αν θα ψήφιζε και οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές, η οποία ξεφεύγει από τη μνημονιακή λογική

«Βεβαίως. Ό,τι θα έδινε ανάσα στο λαό, θα το ψήφιζα. Το έχω πει εδώ και ένα χρόνο. Ό,τι νομοσχέδιο είναι υπέρ του λαού, θα το ψηφίσω. Δεν λειτουργούσα και δεν λειτουργώ με παρωπίδες.»

Για το αν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ που συμμερίζονται τις απόψεις του

«Δεν πειράζει, αφήστε το… Την τακτική αυτή την εκφράζω μόνο εγώ.»

Απάντηση Καμμένου: Οποιος δώσει ανάσα’στη μνημονιακή κυβέρνηση «αποκεφαλίζεται»

«Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομόφωνη. Συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μελά. Όποιος δώσει ‘ανάσα’ στη μνημονιακή κυβέρνηση με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ‘αποκεφαλίζεται’. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο συνέδριο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Παναγιώτη Μελά, σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στον κ. Μελά -ο οποίος μια μέρα μετά την απόφαση της ΚΟ «να μην ψηφίσει ΠτΔ για να πάμε σε εκλογές» είπε στον Βήμα 99,5 ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «οι εκλογές κάνουν κακό στη χώρα»- απάντησε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Άλφα 9,89».

«Ένας έντιμος πολιτικός άνδρας δεν μπορεί να έχει άλλη ‘γλώσσα’ μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κι άλλη ‘γλώσσα’ εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Χτες ο κ. Μελάς, επειδή συζητήσαμε το θέμα των ενστάσεών του ή των θέσεών του ή των απόψεών του, όταν συνέταξα ως εκπρόσωπος το συγκεκριμένο κείμενο και το διάβασα στους συναδέλφους, όλοι είπαν ‘Ναι’ ομόφωνα και μάλιστα είπε ο πρόεδρος, όποιος δεν συμφωνεί -γιατί ήταν μια επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασής μας- είναι καλό να φύγει από τώρα από την αίθουσα. Κι όλοι έμειναν μέσα» είπε ο κ. Κουίκ.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον κ. Μελά το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο «κι αυτά που λέει στα ραδιόφωνα ας έρθει να τα πει μπροστά στους 1.000 συνέδρους, που δίνουν αγώνα κάθε μέρα στην εκλογική μας βάση εθελοντικά, με στερήσεις -ακόμη κι από την τσέπη τους- να έρθει να τους τα πει! Να έρθει να τα πει, για να καταλάβουμε κι εμείς».