Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το ΠΑΣΟΚ και τον Έρντογαν.{{{ audio1 }}}

Για το Πανεπιστήμιο της Αθήνας

«Δεν είδατε τι έπαθε ο πρύτανης από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δικαιολογούσαν λίγες μέρες πριν αυτήν την αλητεία που είχε μπει στην Πρυτανεία; Πόσοι είναι εγγεγραμμένοι στη Νομική ή στη Φιλοσοφική και πόσο είναι το ποσοστό που αντιπροσωπεύετε; Ποιοι είστε; Τσογλάνια του δρόμου είστε, αληταράδες! Αναρχικοί και διάφοροι εκπρόσωποι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν μέσα, διέκοψαν τη συνεδρίαση, επιτέθηκαν στον Πρύτανη και τον εμπόδιζαν να βγει κιόλας. Αν δεν είναι τσογλάνια, είναι εγκληματίες! Θα έπρεπε να είναι φυλακή αυτοί! Πήγαν να ανοίξουν την πόρτα (τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) για να μπουν μέσα οι μπαχαλάκηδες και μετά βγήκαν να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους. Δεν πρέπει να φέρονται έτσι οι βουλευτές, να εισβάλλουν στο πανεπιστήμιο με αυτούς τους αλήτες. Ξέρετε πόσο μας έχουν κοστίσει, τόσον καιρό, αυτοί οι αληταράδες που κλέβουν και σπάνε το πανεπιστήμιο; Τα ίδια θέλουν να κάνουν τώρα και στα σχολεία, διότι είναι τα μόνα μέτωπα όπου υπάρχουν άνθρωποι χωρίς συνείδηση και ευθύνη και τους δίνουν την ελάχιστη βάση στην οποία μπορούν να πατήσουν.»

Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν

«Αναρωτήθηκα μήπως έχει ένα ψυχικό ή νοητικό πρόβλημα, διότι το να κάνεις μια παρατήρηση σε κάποιον που καπνίζει είναι δικαίωμά του, όπως και να το χρησιμοποιήσει στις τηλεοράσεις. Θα έπρεπε, όμως, να το κάνει με χιούμορ και γι’ αυτό όσοι ήταν δίπλα του περίμεναν να το γυρίσει και κρυφογέλαγαν. Αυτός, όμως, όχι μόνο δεν το γύρισε, αλλά αγρίευε όλο και περισσότερο. Και στο τέλος άρχισε να φωνάζει και να λέει ότι είναι αρχηγός του κράτους και πού είναι ο χωροφύλακας… Όσο για το παλάτι, είναι και αυτό μια ένδειξη παράνοιας. Γιατί πήγε και πήρε το παλάτι του Αμπντούλ Χαμίτ. Αυτό είναι το χαρέμι του Αμπντούλ Χαμίτ. Κανένας Τούρκος δεν το είχε χρησιμοποιήσει ως δημόσιο κτίριο, διότι προφανώς το συνόδευε αυτή η ιστορία. Και όμως, εκείνος το έκανε προσωπική του κατοικία, για να περνά τα καλοκαίρια του. Είναι παράνοια.»

Για το ΠΑΣΟΚ

«Δεν υπάρχει δυνατότητα ενότητας πέρα και γύρω από το ΠΑΣΟΚ, εφόσον παίρνει την πεπαλαιωμένη μορφή «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να γίνει «λοιπή δημοκρατική δύναμη» του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπάρχει. Κατά τη γνώμη μου, είναι μοναδική ιστορική φυσιογνωμία και έκανε αυτό που έκανε, με τα καλά και τα κακά του. Τώρα, κανείς από αυτούς που βλέπουμε γύρω μας δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου ή να γίνει και τίποτα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να πει «ελάτε γύρω μου να κάνουμε κάτι όλοι μαζί». Είτε θα διαλυθεί και θα μαζευτούν όλοι αυτοί μαζί να συγκροτήσουν από την αρχή, ισότιμα, μια νέα παράταξη, κόμματα, φορείς και επιτροπές, άτομα, όλοι ισότιμα. Να συγκροτήσουν από την αρχή μια παράταξη και σ’ αυτή τη διαδικασία είμαι διατεθειμένος και εγώ να συμμετάσχω. Αλλά «λοιπή δημοκρατική δύναμη» του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνω. Και κανενός άλλου.»