Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο δείχνει εμμέσως ως πρωθυπουργό, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με όσα εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στον Βήμα 99,5, οι εκλογές δεν θα αποφευχθούν, καθώς δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. {{{ audio1 }}}

«Ο Αβραμόπουλος, όμως, μπορεί να συγκεντρώσει πιο εύκολα τους 180, γιατί έχει καλύτερο πέρασμα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε, επίσης, ότι αν οι δανειστές αρνηθούν να αποδεχθούν τις θέσεις της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση, υπάρχει ο δρόμος της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. «Δεν θα πάθουμε και τίποτα με τη δραχμή» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως είπε, δεν μιλάει με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ούτε και με τον Πάνο Καμμένο, μετά το φλερτ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οικονομία, τις εκλογές, τη Ν.Δ., το κόμμα του, την Κεντροδεξιά, το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, τη Χρυσή Αυγή, τον Π. Καμμένο και τον Στ. Θεοδωράκη.

Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

«Νομίζω ότι η πλέον ρεαλιστική πρόταση είναι να βγάλουμε το απεχθές χρέος και όχι το επαχθές, όπως ακούω από κάποιους πολιτικούς αρχηγούς, πηγαίνοντας σε ένα ανεξάρτητο γραφείο και να πούμε π.χ. ότι πήραμε τα Μιράζ ή τα F-16 και τα Leopard δυο φορές πάνω απ’ ό,τι κόστιζαν, με έναν απολογισμό των πληροφοριών που έχω γύρω στα 30 δις ευρώ και το υπόλοιπο ποσό να το δώσουμε με ένα διακανονισμό στα 50 χρόνια, με πέντε χρόνια περίοδο χάριτος, και το επιτόκιο που δανείζει η Ευρώπη στις κεντρικές τράπεζες. Όχι; Γεια χαρά, τότε. Γεια χαρά! Εδώ που είμαστε, έχουμε καμία ελπίδα; Υπάρχει κανείς που να το πιστεύει αυτό; Με τη δραχμή μπορεί να υπάρξει και κάποια ελπίδα. Φοβούνται πιο πολύ από εμάς και το ομολόγησε ο Μπαρόσο. Φοβούνται ότι θα ξηλώσουν το πουλόβερ και όχι ότι θα πάθουμε κακό εμείς και θα τελειώσει έτσι μια ώρα αρχύτερα η Ε.Ε. όπως είναι δομημένη και θα είναι και χαράς ευαγγέλια αυτά. Δεν ξέρω τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω αν είναι λύση, αλλά δεν θα πεθάνω (με τη δραχμή)… Τώρα, είναι να πεθάνω, όμως.»

Για τους Γεωργιάδη-Βορίδη

«Αισθάνομαι υπέροχα, γιατί αυτά τα βλαστάρια που έβγαλα εγώ, ανεξαρτήτως της πορείας τους, σήμερα κυριεύουν τη Ν.Δ. Ξέρετε τι είναι βουλευτές, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, να χαιρετούν προσοχή τον Άδωνι, ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο; Να χτυπούν προσοχή άνθρωποι που είναι στην πολιτική 30 χρόνια, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο; Αυτά είναι επιτεύγματα του «γεννήτορα».»

Για το αν ο Κ. Καραμανλής μπορεί να ενώσει τη Ν.Δ.

«Ποτέ δεν το είπα αυτό. Ο Καραμανλής υπήρξε φυγάς. Μπορείς να πας με ένα φυγά; Δεν έφυγε; Ξαφνικά; Έφυγε, το έβαλε στα πόδια! Μόλις διαπίστωσε ότι τα πράγματα έγιναν λίγο δύσκολα με τους Αμερικανούς… Έπρεπε να μείνει και να δώσει τη μάχη. Είχε άλλα δύο χρόνια περιθώριο από το Σύνταγμα και έφυγε νωρίτερα. Μ’ αρέσει να ακούω, όμως, επαΐοντες να παίζουν το ρόλο του συνηγόρου του Καραμανλή, αλλά δεν είμαι από αυτούς. Πέντε-έξι χρόνια τώρα, δεν έχει μιλήσει. Είναι η τακτική των Καραμανλήδων η σιωπή. Ο ένας πήγε στο Παρίσι και ο άλλος στη Ραφήνα. Θα ήθελα, λοιπόν, να μας πει γιατί διπλασιάστηκε το χρέος. Δεν μας τα είπε κάποια πράγματα. Κρύπτεται και όποιος κρύπτεται, κάτι φοβάται.»

Για τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Αυτό οφείλεται σε ένα καλό επικοινωνιακό επιτελείο που είχε στήσει ο κ. Ρουσόπουλος και υπάρχει ακόμα. Κύριο μέλημα του βουλευτή είναι να αναπτύσσει τις θέσεις του στο Κοινοβούλιο, να μιλάει. Ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής και δεν έχει μιλήσει ακόμα. Ούτε μία φορά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πληρώνεται. Δεν ξέρω αν ψηφίζει, αλλά ψηφίζει τις ανάγκες του κόσμου.»

Για τη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

«Είναι ο ιδιοκτήτης μιας πολυκατοικίας και τρώει με τον ένοικο του ρετιρέ. Ο ενοικιαστής θέλει να δείξει στους άλλους ενοίκους ποιος έχει το πάνω χέρι και ο ιδιοκτήτης ότι είναι ιδιοκτήτης όλης της πολυκατοικίας. Πήγαν να πάρουν και οι δύο αυτό το ρόλο, ξεκίνησαν με τα ορεκτικά, αλλά τα γκαρσόνια έμειναν με το δίσκο στο χέρι. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά κάπου τους πόνεσε η κοιλιά και έφυγαν, με τον τρόπο που φεύγουν τα παράνομα ζευγαράκια: ο ένας από την πλαϊνή πόρτα και ο δεύτερος έφυγε από τα σκαλάκια στο «Μύλο» και από την κεντρική είσοδο του «Χίλτον». Νομίζω ότι ντρέπονταν γι’ αυτήν την συνάντηση.»

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ.

«Επαναλαμβάνω ότι δεν έχουν την απαιτούμενη σοβαρότητα για να πάει κάποιος για συζήτηση και προχθές στο Κολωνάκι, στο στέκι των δημοσιογράφων, όπου τέθηκε αυτό το πράγμα, κάποιος από τους κακόφημους δημοσιογράφους είπε πώς θα το κάνει αυτό ο Σαμαράς, επειδή επιβάλλεται η Πιπιλή και ο Βλάχος. Δεν το πιστεύω αυτό, αλλά εγωιστικό είναι κάθε τι που επιβεβαιώνει την αξιοπρέπειά σου και αξιοπρέπεια είναι να μην πας να προσκυνάς όλους αυτούς που σου λένε «ναι σε όλα». Διαφωνώ ριζικά με τον κ. Μητσοτάκη, τον Άδωνι και όλους αυτούς που λένε ότι μόνο η τρόικα υπάρχει. Διαφωνώ, υπάρχει ζωή και μετά την τρόικα.

Ο κ. Τσίπρας γίνεται πολύ αστός, για να μαζέψει ψήφους. Δεν τους θεωρώ, όμως, σοβαρούς (και στη Ν.Δ.). Επί μη σοβαρών καταστάσεων, τέρμα. Και τον Τσίπρα, αυτοί τον φέρνουν. Αυτοί τον κουβαλάνε στην πλάτη τους, με τον ΕΝΦΙΑ και όλα αυτά. (Εννοώ Σαμαρά-Βενιζέλο), διότι δεν ξεχωρίζουν αυτοί οι δύο. Ένα είναι.»

Για τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει να προσφέρει κάτι στο λαό. Όλο λόγια και υποσχέσεις είναι. Θα προσπαθήσει να κυβερνήσει και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και η Ρόζα και εν τέλει κάποιοι προσπαθούν να παραδώσουν την Ελλάδα στο κράτος των Εξαρχείων. Θα προσπαθήσω εγώ, με όλες μου τις δυνάμεις, αυτό να το αποτρέψω. Δεν θα παραδώσω την Ελλάδα στο κράτος των Εξαρχείων και ξέρω πολύ καλά τι λέω, γιατί αυτοί λουφάζουν τώρα, επειδή βλέπουν την εξουσία και έρχεται, αλλά την επόμενη μέρα δεν είμαι σίγουρος αν θα κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτοί οι παράμετροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ μυήθηκε, αλλά όχι το όλον του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο Ήστον, το οποίο είναι το βαθύ κράτος και όχι η Ουάσινγκτον. Τον περιποιήθηκαν οι σταθμάρχες εκεί και τον πέρασαν στο Κόμο, όπου ήταν ο προθάλαμος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και μετά τον πήγαν οι Αμερικανοί στο όργανό τους, που είναι ο Πάπας. Ο Πάπας δεν έριξε τον Βαλέσα και τον σοσιαλισμό;»

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Εκλογές θα έχουμε ανάμεσα σε 30 και 130 ημέρες. Εξαρτάται από το πόσο θα έχει προχωρήσει η σήψη. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα.

Για τους 180, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην τους βρουν. Άλλο οι κουμπαράδες και άλλο η πολιτική. Βεβαίως υπάρχουν κουμπαράδες, θέσεων και καρεκλών ή βολεμάτων. Κουμπαρά έχει και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, μην κοροϊδευόμαστε. Όταν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως όποιος ψηφίσει «όχι», είναι ανοιχτά τα ψηφοδέλτιά του, δεν είναι κουμπαράς αυτό; Με την ευρεία έννοια…

Με τα λάθη που κάνει η κυβέρνηση, δεν θα τους βρει. Καίει πρόσωπα. Πόσους έχει κάψει από το καλοκαίρι; Δεν υπάρχει ενιαία στρατηγική για την επίτευξη του στόχου και δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρει. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, διότι την έκαναν έτσι που να ακούει για Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ και να αναστενάζει. Και όταν λέω για 30 μέρες και εκλογές, εννοώ πιθανό ατύχημα στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή, μέσα στο ΠΑΣΟΚ η αποξένωση και απομάκρυνση του Παπανδρέου μπορεί να επιφέρει εξελίξεις. Μπορεί να πληγώσει τον εαυτό του, διότι αν δεν γίνει βουλευτής την επόμενη 4ετία, μπορεί να βρεθεί σε κάποιες περιπέτειες και νομίζω ότι αυτό υπολογίζει. Είναι πάρα πολύ πιθανό λοιπόν να κατέβει με ένα δικό του σχήμα και πιστεύω, με την πολιτική μου εμπειρία, ότι θα πάρει περισσότερες ψήφους από τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει αυτό. Δεν είμαι σίγουρος για το όλο κλίμα. Παρακολουθώ ανθρώπους να μιλάνε για τον Παπανδρέου και τρέμω, όπως κάποιοι υπουργοί σήμερα του ΠΑΣΟΚ. Μιλάνε με τέτοια αποστροφή για τον Παπανδρέου και αυτός δεν είναι τόσο βλάκας να μην αντιλαμβάνεται τι γίνεται…»

Για το αν ο Γ. Παπανδρέου έχει ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας

«Βεβαίως και έχει ευθύνες, αλλά ο Καραμανλής μεγαλύτερες. Διότι ο ένας έκανε δύο χρόνια και ο άλλος 5,5.»

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ

«Με συμβολαιογράφο τον κ. Τσίπρα; Φλερτάκια χορεύοντας μάγουλο με μάγουλο με τον κ. Τσίπρα ο κ. Καμμένος; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και δεν θα μπει στη Βουλή ο κ. Καμμένος, γιατί υπάρχει διάλυση. Δεν ποντάρανε αυτοί να διαλυθώ εγώ για να βγουν αυτοί τότε;»

Για τη Χρυσή Αυγή

«Δεν λεηλάτησαν το δικό μου ποσοστό, με τη βοήθεια μέρους του συστήματος; Ξυπνάω συνειδήσεις, αφαιρώ κερί από αυτιά και τσίμπλες από αυτιά. Ό,τι έχω πει, έχει βγει. Δεν ψαρεύω ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν θα ποινικοποιήσω ένα 9% του λαού που τους ψήφισε και δεν είναι φασίστες, αλλά αγανακτισμένοι πολίτες. Είναι πολίτες που ψάχνουν διέξοδο και αν σοβαρευτεί η αστική δημοκρατία, όλοι αυτοί θα παλινοστήσουν. Τώρα, που αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, κάποιοι θέλουν να λακίσουν. Αφήστε κάποιους να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα τους συγκρατήσουμε εμείς. Και είμαι εδώ, ως δεξαμενή συγκράτησης αυτών των αγανακτισμένων.

Δεν πρόκειται να προκαταλάβω τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι διαφορετικά έχουμε αλλοίωση της σύνθεσης της Βουλής. Και έγινε αυτό, διότι οι εξελίξεις έγιναν με έναν παρορμητικό τρόπο και στο κάτω-κάτω, συνομιλητής της Χ.Α. ήταν το δεξί χέρι του κ. Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος. Δεν έχω πειστεί ακόμη ότι το έκανε ερήμην του Σαμαρά. Πιστεύω ότι ήταν σε κάποια συνεννόηση, κάπου χάλασε το πράγμα και άρχισαν τα όργανα.»

Για την Ντόρα Μπακογιάννη

«Η κυρία Μπακογιάννη είναι σε δύσκολη θέση. Δεν είναι για πέταμα, βέβαια, αλλά νομίζω ότι με αδελφό υπουργό και γιο περιφερειάρχη οι κινήσεις της δεσμεύονται, περιορίζονται.»

Για τον Στ. Θεοδωράκη και το «Ποτάμι»

«Ο Θεοδωράκης είναι ένα μνημονιακό εργαλείο, για να παίξει κάποιο ρόλο.»

Για τον Δ. Αβραμόπουλο

«Κερδισμένος είναι ο Αβραμόπουλος. Έμεινε ανέπαφος, πηγαίνει Επίτροπος και έχει παντού φίλους. Θα έλεγα ότι σ’ αυτήν την προσπάθεια των 180, ο Αβραμόπουλος είναι πιο κοντά στο να τους μαζέψει. Λέω αν ο Αβραμόπουλος προτείνει… Μπορεί να μιλήσει με Πολύδωρα ή Καμμένο – μίλησε προχθές. Έχει έναν άλλο τρόπο περάσματος και αν θέλει ο Σαμαράς να μη διαλυθεί η Βουλή, ε… Υπάρχουν τρόποι. Λέω ότι ο Αβραμόπουλος έχει καλύτερο πέρασμα και περί αυτού πρόκειται. Αν το συμμερίζεται αυτό ο Σαμαράς, πατριώτης ων… Πιστεύω ότι έχει καλύτερο πέρασμα ο Αβραμόπουλος και όσοι το αντιλαμβάνονται, το αντιλαμβάνονται!

Άκουσα προχθές, από κακόφημους δημοσιογράφους, μια πρόταση να παραδώσουν στον Δραγασάκη και να πάνε σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακούγονται διάφορα σενάρια…

Με τον Αβραμόπουλο έχω κι εγώ ένα καλό διάλογο όλα αυτά τα χρόνια και συναντιόμαστε, δεν είναι κρυφό. Τα χωριά μας είναι δίπλα και αν μου λείπει λίγη ζάχαρη, πάω και του παίρνω. Τον βλέπω ως καλό γείτονα και είμαστε και οι δύο στη δεξιά της λογικής. Θα σας εκμυστηρευθώ ότι για καλό ταξίδι του είπα να μη βιαστεί να ανοίξει τις βαλίτσες του εκεί που θα πάει… Είναι οκτώ μηνιάτικα και ο καθένας θα μπορούσε να τον τσοντάρει για να πληρώσει το πέναλτι (του σπιτιού που έχει κλείσει)…»