Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΠαΣοΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη και τον Γ. Παπανδρέου.{{{ audio1 }}}

Για το Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Δεν μπορεί να μένουμε αμέτοχοι σε μια προσπάθεια που γίνεται από μία πολύ μικρή μειοψηφία… Ο κ. Φορτσάκης ας κάνει αυτό που πρέπει. Μιλάω για εμάς, για την κοινωνία. Τόσο καιρό, επιτρέπαμε συγκεκριμένες συμπεριφορές και σήμερα υπάρχουν συμπεριφορές 20-30 ανθρώπων που δημιουργούν τα συγκεκριμένα προβλήματα. Σ’ αυτά δεν πρέπει να απαντήσουμε, με μια συνολική καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ; Λέω τώρα… Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τα κόμματα, να βγουν και να πουν ότι δεν είναι δημοκρατία αυτό.»

Για το ΠαΣοΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν ο χώρος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Αν με ρωτάτε αν τα σύμβολα φταίνε για τις κακές πολιτικές και πρακτικές προσώπων, όχι, δεν φταίνε ούτε ο ήλιος ούτε τα γραφεία. Προς θεού, σε καμία περίπτωση! Με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, όμως, βρισκόμαστε σε μία νέα φάση, την οποία θέλουμε να συγκροτήσουμε και να γίνουμε συγκάτοικοι, όπως λέει ο Σπύρος Λυκούδης και θέλω να πιστεύω ότι το λέει με απόλυτη ειλικρίνεια. Να μπορέσουμε όλες αυτές οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να βρεθούμε όλοι μαζί, να συγκατοικήσουμε, να γίνουμε ένα και να βρεθούμε σε έναν κοινό τόπο. Αυτός ο κοινός τόπος είναι η δημοκρατική παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό (ότι θα διατηρήσει την οργανωτική του αυτοτέλεια) και αυτό είναι απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σε μια θετική προσπάθεια και να λέμε διάφορα. Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί. Είναι ανάγκη! Τώρα που η παράταξη θα δικαιωθεί, να λειτουργήσουμε όλοι υπέρ της και να έχει αυτό πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα.»

Για τον Γ. Παπανδρέου

«Δεν είμαι από αυτούς που αποκλείω κανέναν, πόσω μάλλον τον πρώην πρωθυπουργό. Κανένα στέλεχος. Θέλουμε να είναι όλοι εκεί. Προσωπικά, έδωσα τη μάχη και το 2009 που ήταν ο κ. Παπανδρέου και το 2007 που ήμουν υποψήφιος και το 2010. Στήριξα όλες τις προσπάθειες. Αλλά από εκεί και πέρα, όποιος θέλει. Δεν μπορούμε στις προσπάθειες να ρωτάμε και να παρακαλάμε ποιος θα έρθει στις συνεδριάσεις. Είναι κάτι εθελοντικό, το κάνουμε εθελοντικά. Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει. Όποιος δεν θέλει και έχει επιλέξει άλλους δρόμους, είναι σεβαστό. Από την ομιλία Παπανδρέου στην Κρήτη, που τη διάβασα, δεν κατάλαβα κάτι (σ.σ.: να μη θέλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια). Αλλά καθένας θα το δείξει (τι θέλει) με τις πράξεις του.»