Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την επιστολή του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη συναίνεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.{{{ audio1 }}}

Για την επιστολή του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κυρία Κωνσταντοπούλου

«Σημασία έχει ότι εστάλη μια επιστολή που θα διερευνήσουμε με τον πρόεδρο εάν θα τεθεί ως ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Ο κ. Ρήγας συμμετέχει στη Διάσκεψη των Προέδρων και αυτή θα είναι η εξέλιξη, αν προκύψει τέτοιο θέμα. Δεν προβλέπονται κυρώσεις ή μέτρα, παρά μόνον από τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος εφαρμόζεται. Σε ό,τι αφορά την καταγγελία για τον κ. Τριαντάφυλλο, η πραγματικότητα είναι αυτή που ανέπτυξα στη Βουλή. Ότι στο τέλος της προεδρίας, παρατίθεται ένα γεύμα στους βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή και ανακοίνωσα ότι ο κ. Τριαντάφυλλος, στο ίδιο γεύμα, θα μιλήσει σε νέους βουλευτές και αυτό το τραπέζι είχε και ιδιαίτερη επιτυχία. Αντικείμενο των συνομιλιών τους ήταν η ανεργία και ήταν πάνω από 15 άτομα. Τώρα, η συμπεριφορά των βουλευτών δεν διορθώνεται με επιστολές. Ο καθένας από μας έχει την ευθύνη και αυτών που λέει και αυτών που γράφει. Και τις δύο αντιδράσεις θεωρώ (υπερβολικές). Δεν έπρεπε ούτε η κυρία Κωνσταντοπούλου να κάνει τέτοια επίθεση κατά του κ. Τριαντάφυλλου ούτε να σταλεί επιστολή που να στιγματίζει αυτά που λέει ένας βουλευτής.»

Για την προεδρική εκλογή και τη συναίνεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

«Η προεδρική εκλογή στιγματίζεται ούτως ή άλλως από το πολιτικό κλίμα που υπάρχει τον τελευταίο καιρό και την πόλωση που υπάρχει και τις καταγγελίες που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν αδιανόητο αυτό που ειπώθηκε για χρηματισμό. Εγώ υπερασπίζομαι βουλευτές όλων των κομμάτων και λέω ότι είναι αδιανόητο να χρηματίστηκε βουλευτής. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει τέτοιο θέμα που κατήγγειλε ο κ. Σκουρλέτης και είδατε ότι όσα κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες ήταν όλα αόριστα και δεν υπάρχει κάτι. Δεν έπρεπε καν να γίνει κάτι τέτοιο. Λειτούργησε ανασταλτικά σε ό,τι αφορά την ομαλή πορεία προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση έγινε το 2012. Εκλήθη ο κ. Τσίπρας τότε να συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα και το αρνήθηκαν και έγινε και δεύτερη προσπάθεια, αλλά το αρνήθηκαν ξανά, για τη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το χρέος και απάντησαν όχι απλώς αρνητικά, αλλά προσβλητικά, μπορώ να πω. Και απαντούν και τώρα προσβλητικά στην όχι πρόσκληση, όταν διά στόματος του κ. Παππά λένε ότι θα κληθεί ο κ. Τσίπρας και θα πάει να πει (στον κ. Σαμαρά) να παραιτηθεί. Είναι αδιανόητο να λέει πως το μόνο που θα του πει αν τον καλέσει είναι να παραιτηθεί. Τότε, δεν έχει νόημα. Τορπιλίζει από την πλευρά του κ. Τσίπρα αυτομάτως το κλίμα συναίνεσης που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Είμαστε εμείς και η Κύπρος οι μόνες αχτίδες σταθερότητας σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τότε, γιατί να μην έχουμε ένα πνεύμα συνεννόησης στα εθνικά μας θέματα; Διαφωνούμε στα οικονομικά και στο χρέος; Αυτό είναι πολιτικές, ναι. Αλλά πιστεύω ότι το χρέος είναι εθνική υπόθεση.»