Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή μίλησε στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλ. Μητρόπουλος.{{{ audio1 }}}

Με βαριές εκφράσεις για το ΠαΣοΚ και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή τις τριβές που υπάρχουν στη συγκυβέρνηση, ιδίως στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων όπως προέκυψαν και από το τελευταίο επεισόδιο με την αντιπαράθεση της Χαριλάου Τρικούπη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 η Φωτεινή Πιπιλή έκανε λόγο για «πασοκαρία» που δημιουργεί πρόβλημα και αναφέρθηκε προσωπικά στον αρχηγό του ΠαΣοΚ λέγοντας ότι ενδιαφέρεται μόνο για το Δημόσιο και αδιαφορεί για τον ιδιωτικό τομέα.

«Οπου υπάρχει εναπομείνασα πασοκαρία, θα δημιουργείται πρόβλημα» είπε συγκεκριμένα η Φωτεινή Πιπιλή και συνέχισε: «Στο κυβερνητικό σύμπλεγμα υπάρχει. Οταν αποφασίζεις να συγκυβερνήσεις σε ένα κυβερνητικό έργο που εδράζεται αφενός στην ελάφρυνση της τεράστιας φορολογίας και κυρίως στις μεταρρυθμίσεις, δεν επιτρέπεται σ’ εμάς κάθε φορά βουλευτές εναπομείναντες του «παλιού» ΠΑΣΟΚ να φρενάρουν (αυτές τις μεταρρυθμίσεις).Η πασοκαρία είναι η νοοτροπία που επικρατεί στους εναπομείναντες του κυβερνητικού σχήματος. Ο κ. Βενιζέλος και όλοι αυτοί που έχουν αυτού του είδους τη λαϊκιστική, πασοκαρική νοοτροπία ενδιαφέρονται μόνο για το Δημόσιο και αδιαφορούν πλήρως για τον ιδιωτικό τομέα» κατέληξε.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση που καταγράφηκε την Τετάρτη στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Μητρόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ για τονΔήμο Δραπετσώνας

«Ο κ. Μητρόπουλος χθες παρουσίασε το πραγματικό του πρόσωπο, ως κύριος συνεργός αυτής της αθλιότητας που επικρατούσε στη δημοσιοϋπαλληλία και κυρίως στους δήμους. Δεν ήξερα καν ότι ο επίκουρος καθηγητής σε ένα τμήμα πολιτικών επιστημών – ούτε καν της Νομικής – ήταν δικηγόρος δήμων, γιατί οι δήμοι είναι στην ελληνική κοινωνία σημαδεμένοι και με τη βούλα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και όχι μόνο ως η μεγαλύτερη πληγή του κακού και της διαφθοράς. Δεν επιτρέπω στον κ. Μητρόπουλο να τολμάει να σηκώνει το δάχτυλο στη Βουλή και να κατηγορεί άλλους γι’ αυτή τη σαπίλα που δημιουργήθηκε και οδήγησε στην οικονομική κρίση και να μη βάζει πρωταγωνιστή τον εαυτό του»
είπε η βουλευτής της ΝΔ.