Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την οικονομία, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τη διαμάχη ΠΑΣΟΚ-Κυρ. Μητσοτάκη.{{{ audio1 }}}

Για τις δηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου

«Δεν έχει πλάκα ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είναι αντισυστημική; Ότι ένας άνθρωπος που είναι δισεκατομμυριούχος και ζει τη μισή ζωή του στο Γκστάαντ και την άλλη μισή στον Πύργο στο Λονδίνο και στο ενδιάμεσο κάνει μια βόλτα στην Αράχωβα για να ξεσκάσει, δηλώνει ότι θα ψηφίσει Τσίπρα γιατί δεν τον φοβάται και δηλώνει αντισυστημική; Απ’ ό,τι μαθαίνω, ο γιος της κάνει μεγάλη εκστρατεία στο Χάρβαρντ, με διάφορα άλλα φτωχόπαιδα των λαϊκών συνοικιών. Μάχονται για το κατώτατο εισόδημα και τη φτώχεια, σκληρά. Έχουν ταράξει το αμερικανικό κατεστημένο αυτοί οι αντισυστημικοί!

Είναι ένα πρόσωπο που θέλει να παίζει στο νέο σκηνικό, διότι όταν έχεις δηλώσει πριν τις εκλογές ότι θα ψηφίσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκάς σε κάποιου είδους πρόσβαση. Είναι, όμως, μια εικόνα Πιραντέλο. Ξεπερνά τον Ιονέσκο και είναι Μίστερ Μπιν… Όλα μαζί, είναι πέραν των ορίων!»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το Αριστερό Ρεύμα

«Το Αριστερό Ρεύμα ήταν μέχρι χθες σε όλους τους εσωκομματικούς συσχετισμούς 33%. Χθες, για πρώτη φορά, πήρε 45%. Ψήφισε υπέρ της πρότασης Λαφαζάνη ο κ. Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λαφαζάνης, λοιπόν, δεν θα είναι μόνος του. Θα εκλέξει 20 βουλευτές. 30 βουλευτές. Και όταν θα κάνει το διάγγελμα της κωλοτούμπας ο Αλέξης, τι θα κάνουν αυτοί οι βουλευτές που είναι κανονικοί κομμουνιστές; Θα ξυπνήσουν και θα πουν ότι είναι ωραίο το Μνημόνιο; Ο Λαφαζάνης έχει πιο μεγάλη ισχύ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Τσίπρα τον έχουν για βιτρίνα. Μεγαλύτερη ισχύ έχει!»

Για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

«Έκανα ένα μεγάλο λάθος όταν ήμουν υπουργός. Ότι υποχώρησα στο 25ευρο λόγω της πίεσης του ΠΑΣΟΚ. Mea culpa. Δεν θα το ξανακάνω αν είμαι υπουργός. Ενώ πίστευα ότι είναι κάτι σωστό, το είχα δει σε όλα τα ευρωπαϊκά συστήματα να λειτουργεί, κάθισα και υποχώρησα στο λαϊκισμό. Η κυβέρνηση, από τον Ιούνιο και μετά, έχει δείξει μια μεταρρυθμιστική κόπωση. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ; Πάμε παρακάτω! Προτιμώ να πέσει η κυβέρνηση αν είναι να πέσει για μια μεταρρύθμιση και να πάμε σε εκλογές. Εδώ δεν πρέπει η κυβέρνηση να κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό.»

Για την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

«Νέα μέτρα ως προς τους μισθούς και τις συντάξεις δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν, διότι η οικονομία πάει καλύτερα. Άρα, δεν υπάρχουν. Τι μπορεί να υπάρχει; Η παρακολούθηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας μικρότερος φόρος από το ΕΕΤΗΔΕ και τον ΦΑΠ μαζί. Ότι κατορθώσαμε να μας βρίζει όλη η κοινωνία για ένα φόρο που είναι για 9 στους 10 μικρότερος, μόνο εμείς μπορούμε να το πετύχουμε! Κανείς άλλος! Έχω μιλήσει με τον κ. Μαυραγάνη να λυθεί το θέμα (με τις ενημερότητες για τον ΕΝΦΙΑ). Θα λυθεί.»

Για τον Ν. Μαζιώτη

«Βγαίνει ο Μαζιώτης στο Indymedia και με βρίζει ότι εγώ του έκοψα το τηλέφωνο, επικαλείται τα δικαιώματά του… Προσέξτε: είναι ένας αναρχικός τρομοκράτης που θεωρεί ότι πρέπει να καταργήσει όλους τους νόμους της φασιστικής μας κοινωνίας, βάζει βόμβες, αλλά αν του κόψεις το τηλέφωνο διαμαρτύρεται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του. Ποιων δικαιωμάτων του; Αυτών που αγωνίζεται να γκρεμίσει με το αίμα και τη βία ό,τι έκανε το αστικό μας καθεστώς; Βάζει βόμβες γι’ αυτό… Καταλαβαίνετε σε τι κράτος ζούμε; Κατηγορεί εμάς ως φασίστες, επειδή του απαγορεύσαμε να πάρει τηλέφωνο από τη φυλακή και να εξηγήσει στους συντρόφους του πώς θα συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα τους.»

Για την οικονομία και την πτώση στο Χρηματιστήριο

«Μετά τη δήλωση Τσίπρα στη Βουλή ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία και στέλνει μήνυμα σε Ουάσινγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες, η δική μου αίσθηση, από τα λίγα που έχω καταλάβει πώς σκέπτονται αυτοί οι άνθρωποι, πριν μας δώσουν τα 7,5 δις ευρώ για την προληπτική στήριξη, θα πουν ότι θέλουν πολιτικό consensus στην Ελλάδα και θέλουν και την υπογραφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το είχαν κάνει. Αν δεν πάρουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, θα σταματήσει η χρηματοδότηση και έως τις εκλογές θα γίνεται κάθε μέρα αυτό που γινόταν αυτές τις μέρες. Θα κλείσουν τα Χρηματιστήρια, θα γίνει της κολάσεως! Και μετά, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές και να είναι οι τράπεζες κλειστές και μετά να συζητάμε εάν θα ανοίξουν ξανά. Αν δεν μας δώσουν τα 7,5 δις, θα χρεοκοπήσουμε. Δεν μας φτάνει το πλεόνασμα. Μετά από τις δύο μέρες που έγινε ό,τι έγινε, σας πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι μπορεί να είμαστε και εκτός ευρώ; Πέρασε, το Χρηματιστήριο ανέβηκε, ευρώ έχουμε στις τράπεζες, γιατί έχουμε πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά!»

Για τη διαμάχη ΠΑΣΟΚ-Κυρ. Μητσοτάκη

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σαφές: Κάτω τα χέρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το λέω προς το ΠΑΣΟΚ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης. Έχω συνεργαστεί μαζί του και το ξέρω. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις που κάνει, εργατικός από το πρωί ως το βράδυ και έχει άριστη συνεργασία με την κυρία Χριστοφιλοπούλου, η οποία είναι ΠΑΣΟΚ. Όποια μεταρρύθμιση συμφωνηθεί να έρθει στη Βουλή, έτσι θα έρθει.»