Οτι δεν θα γίνει «μαξιλάρι» της κυβέρνησης και ότι θα ψηφίσει «όχι» στη συζήτηση για παροχή ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος πάντως, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5, επέμεινε ότι υπονομεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ «επειδή έλεγα πάντοτε τη γνώμη μου και αυτή δεν τους άρεσε πάντοτε».{{{ audio1 }}}

Σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν ξεκάθαρος για το τι θα πράξει στη Βουλή: Θα πει «όχι» στην κυβέρνηση.

«Δεν θα την ψηφίσω. Θα την καταψηφίσω. Καθαρότατο «όχι». Τι «παρών» τώρα; Δεν είναι αυτοσκοπός οι κυβερνήσεις ούτε μπαμπούλας οι εκλογές για να αποφεύγονται… Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί είναι σίγουρη ότι θα την πάρει. Δεν πάει για να τζογάρει. Το κάνει για να σφίξουν οι… κώλοι. Γιατί και η ψήφος εμπιστοσύνης και η πρόταση μομφής, από την άλλη μεριά, γίνονται πάντοτε για εσωτερική κατανάλωση. Για να σταματήσουν κάτι βουλευτάκια να πηγαίνουν από εδώ και από εκεί και να λένε το μακρύ και το κοντό τους και να γυρίσουν έτσι στην κομματική γραμμή. Να τους μαντρώσει η κυβέρνηση και να τους συσπειρώσει και να τους πει να κόψουν τα πολλά-πολλά για πρόωρες εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Και λίγο αργότερα προέβλεψε: «Η κυβέρνηση θα πάρει στην ψήφο εμπιστοσύνης 154 ψήφους. Ακριβώς όσες έχει. Μπορεί να πάρει και την ψήφο του Αηδόνη… Για την επιβίωσή της ήταν πολύ έξυπνη κίνηση η ψήφος εμπιστοσύνης. Τους μάζεψε όλους στο μαντρί και τους λέει ως τον Φεβρουάριο θα κάνουν μόκο…»

Ο ίδιος έθεσε και τα όρια της σχέσης του με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο εξελέγη στη Βουλή τον Ιούνιο του 2012 και αποχώρησε πέρυσι.

«Είμαι ανεξάρτητος. Που μπήκε στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σημαίνει ότι όταν φεύγεις από τον ΣΥΡΙΖΑ πας κατευθείαν στην κυβέρνηση και γίνεσαι μαξιλάρι της. Μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ήθελα μια κυβέρνηση σαν κι αυτήν. Δεν σημαίνει ότι τώρα που έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλω μια κυβέρνηση σαν κι αυτήν. Τώρα, το κάνει (η κυβέρνηση) και για έναν άλλο λόγο. Να μπορεί να εξασφαλίσει και την προεδρική εκλογή. Αλλά σου λέω ότι θα μείνει άδειο το πανέρι. Θα έχει πολύ μικρή συγκομιδή ανεξάρτητων βουλευτών…».

Και ο Π. Τατσόπουλος συνέχισε: «Δεν διαφώνησα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπονομεύτηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έλεγα πάντοτε τη γνώμη μου και αυτή δεν τους άρεσε πάντοτε. Ετσι, άρχισε μια διαδικασία υπονόμευσης. Δεν θα με διέγραφαν ποτέ. Πιστεύω ότι θα με υπονόμευαν ως το τέλος».

Ακολούθως ξεκαθάρισε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γυρίσω ποτέ. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προεκλογική ούτε μετεκλογική. Δεν τους πάω, δεν με πάνε και δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Τίποτα!»

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πέτρος Τατσόπουλος σημείωσε ότι «ηκυβέρνηση κάνει δύο πολύ σημαντικά λάθη».

«Στο θέμα της προεδρικής εκλογής έχει κάνει δύο βασικότατα, κατά τη γνώμη μου, λάθη τακτικής. Το ένα είναι ότι διαδίδει παντού και γράφεται παντού ότι οι ανεξάρτητοι σκέτοι και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές θα ψηφίσουν τον οποιονδήποτε Πρόεδρο, διότι θέλουν να επιβιώσουν. Μου λένε συνέχεια: «Τι επιδιώκεις; Την αυτοχειρία σου; Θέλεις να φύγεις από τη Βουλή ενάμιση χρόνο νωρίτερα;». Ναι, ρε φίλε. Θα φύγω ενάμιση χρόνο νωρίτερα αν πάμε σε εκλογές. Δεν φοβάμαι τις εκλογές!» τόνισε.