Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο και αποκαλύπτει τι ψήφισε στις ευρωεκλογές.{{{ audio1 }}}

Για τη στάση του στις ευρωεκλογές

«Ψήφισα Ν.Δ. στις περασμένες εκλογές, στις ευρωεκλογές. Βεβαίως! Με δυσκολία, αλλά πήγε το χέρι μου, διότι ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω αυτό που δεν απέφυγα τελικά, δηλαδή την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος ή πολύς κόσμος που ψήφιζε αρνητικά ΠΑΣΟΚ, για να μην έρθει η δεξιά. Κι εγώ, αυτή τη φορά, ψήφισα δεξιά για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω (αν θα το επαναλάβω) τώρα. Δεν μου γυαλίζουν κόμματα. Έχω μια ουσιαστικότερη σχέση με την πολιτική και δεν ψηφίζω ό,τι γυαλίζει. Αυτό το κάνει η κίσσα!

Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για την άθλια και ακατονόμαστη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Είμαστε κοντά στο 2012, όταν με εντολή και παρότρυνση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε οργανωθεί η κατατρομοκράτηση του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα. Δεν στήριξα το ΠΑΣΟΚ, διότι συν τοις άλλοις, παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων εκ των οποίων και εγώ, υπήρξα θύμα αυτής της ιστορίας, διότι υπέστην τρομοκρατικές επιθέσεις και εκβιασμούς, αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα και κοίταγε αλλού. Ναι (έχω πάψει να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ). Δεν ξέρω τι θα γίνει μεθαύριο, αλλά ποια είναι η άποψή μου για το ΠΑΣΟΚ; Στις ευρωεκλογές, αφού εξέτασα σοβαρά και την περίπτωση του Ποταμιού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σοβαρή επιλογή και ότι έπρεπε να ψηφίσω Ν.Δ. για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και για κάποιον που σκέπτεται έτσι, κάποιος άλλος θα μπορούσε να μου πει ότι ντρέπομαι, αλλά έτσι σκεπτόμουν και πράγματι ήρθε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε σοβαρό θέμα, για να παρεμποδιστεί.»

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τις προτάσεις του Ποταμιού

«Να μη διαβάζει τόσο πολύ και να μιλάει λιγότερο. Η ουσία των προτάσεών του είναι στο κυβερνητικό πρόγραμμα ή σε προγράμματα προεκλογικά, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Κάποιες είναι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή παραπλήσιες και μένει ένα πέμπτο που είναι πρωτότυπο ή εντελώς ατυχή, όπως η πρόταση για τους πρώην βουλευτές που τιμωρούνται πέραν της ποινής του δικαστηρίου να κάνουν κοινωνική εργασία ή να τους στέλνουμε για διαπόμπευση, να τρώνε από τα συσσίτια, και να εξευτελίζονται, είναι να απορώ πώς ο κ. Θεοδωράκης που είναι ένας συμπαθέστατος άνθρωπος έκανε μια τόσο νοσηρή σκέψη.»