Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Χουντής μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βατικανό και τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ.{{{ audio1 }}}

Για τα κόκκινα δάνεια και τις οικονομικές εξαγγελίες Τσίπρα

«Σε σχέση με τη Σεισάχθεια, δεν προσέχθηκε καλά αυτό που είχαμε πει. Είχε το χαρακτήρα να ρυθμιστούν (δάνεια) που δεν μπορούσαν να πληρωθούν και με άλλη ρύθμιση να μπορεί να γίνεται αποπληρωμή με όριο 20% των εισοδημάτων. Ξέρετε ότι είναι μια κατηγορία (δανειοληπτών) που δεν πληρώνουν, γιατί δεν έχουν. Και υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που κρατά τα χρήματα που έχει και δεν πληρώνει, διότι πιστεύει ότι με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να το αποπληρώσει.

Αυτά τα μέτρα είναι μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας και για κάποιο διάστημα είναι επενδυτική πολιτική. Π.χ., όταν αυξάνεις το μισθό, αυξάνεις και τη ζήτηση και την κατανάλωση και αυτό είναι η τόνωση της οικονομίας. Είναι ένας αλγόριθμος και η κοστολόγηση παίρνει άλλες διαστάσεις σε κάποιες περιπτώσεις. Και δείχνει και την πρόθεση πού θέλεις να πας και γι’ αυτό έχει και την εμπιστοσύνη του κόσμου.»

Για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βατικανό

«Είναι μια απάντηση, θα σας έλεγα εγώ και επιτρέψτε μου την προσωπική αναφορά, μέσα από την ευρωπαϊκή εμπειρία, σε όσους έλεγαν ότι δεν θέλουν να μας συναντήσουν και να μας δουν ή να μιλήσουν. Έλεγαν ότι δεν θέλει να μας συναντήσει ο Ρεν και ο Γιούνκερ και ο Γιούνκερ έρχεται και τον λέμε φιλέλληνα. Δεν είναι καθόλου! Αλλά για να τον αγιοποιήσουμε, τον λέμε φιλέλληνα. Δεν είναι, όμως, καθόλου και εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. Η επίσκεψη λοιπόν στον Πάπα θέλω να σας πω ότι είναι γιατί καθένας θέλει να επιδείξει ότι είναι σοβαρός συνομιλητής και τον υπολογίζουν με τις συναντήσεις που κάνει.»