Να αποδομήσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, επιχείρησε τη Δευτέρα ένα ακόμη στέλεχος της συμπολίτευσης, αυτή τη φορά ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, σημείωσε πως το «λεφτά υπάρχουν» για το οποίο κατηγορούν πολλοί πλέον τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «ωχριά, αν κάποιος κάνει λεπτομερή εξέταση της κάθε εξαγγελίας».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑ FM 99,5 Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε:«Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν διδάχθηκε από το «λεφτά υπάρχουν» του 2009 και το γεγονός ότι και το ΠΑΣΟΚ τότε παγιδεύτηκε στις δημαγωγικές του προεκλογικές εξαγγελίες. Εδώ, όμως, το «λεφτά υπάρχουν» κυριολεκτικά ωχριά, αν κάποιος κάνει λεπτομερή εξέταση της κάθε εξαγγελίας.

Διότι θα δει ότι είναι στον αέρα. Π.χ. υπολογίζει ότι τα 5 δις. που θα βρει από το ΕΣΠΑ για τις 300.000 θέσεις εργασίας είναι μια απολύτως ανεδαφική υπόσχεση, αν συγκρίνει τις επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από αυτές. Δεν έχει καμία σχέση ο αριθμός που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα και μακάρι τα πράγματα να ήταν έτσι».

Και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης προσέθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν μόνον όταν η Ελλάδα κερδίσει οριστικά το στοίχημα της εμπιστοσύνης και μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Για να συμβεί αυτό, πρέπει μετά το στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουμε αρχίσει να κερδίζουμε σταδιακά και το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας, να κερδίσουμε και το στοίχημα της εμπιστοσύνης.

Και θα το κερδίσουμε όταν ξεπεραστεί η αμφιβολία που υπάρχει γύρω από την προεδρική εκλογή και μόνον όταν οι πολίτες στραφούν σε επιλογές ευρωπαϊκές και απαλλαγούν από επιλογές ανευθυνότητας.

Τότε η Ελλάδα θα απαλλαγεί από τη δημαγωγία, τον κρατισμό, το λαϊκισμό και όλες τις πληγές του παρελθόντος, αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ και τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς υπόσχεται να διαιωνίσει. Κάνει μια υπόθεση εργασίας, η οποία είναι πως για να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται και για να προχωρήσει το θέμα της διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να αλλάξει όλη η Ευρώπη και όλη η υφήλιος.

Πρόκειται για επικίνδυνες πολιτικές, τις οποίες δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να δοκιμάσουμε, πολύ περισσότερο όταν η χώρα, με τις θυσίες των πολιτών, αρχίζει να βγαίνει στο ξέφωτο και να αφήνει πίσω το βαρύ χειμώνα της κρίσης και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε μπροστά».