Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη ΝΕΡΙΤ, την κάλυψη της παρουσίας Τσίπρα στη ΔΕΘ και τις παραιτήσεις Μακρυδημήτρη-Μορώνη.{{{ audio1 }}}

Για την υπόθεση της ΝΕΡΙΤ, τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση Μακρυδημήτρη-Μορώνη

«Σύμφωνα με το νέο νόμο, η ΝΕΡΙΤ πλέον είναι κάτι σαν Ανεξάρτητη Αρχή και απολαμβάνει ανεξαρτησίας, δεν έχει καμία επαφή με την κυβέρνηση. Έχει Εποπτικό και Διοικητικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία για δημοσιογραφικά θέματα με την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία επίσης ενημερώθηκε για την παραίτηση εξωδίκως, όπως το μάθατε και εσείς.

Δεν γνωρίζω (το λόγο της παραίτησης). Γιατί ο λόγος της παραίτησης να είναι η μη μετάδοση (της ομιλίας Τσίπρα); Τα όσα αποδίδονται στο Μαξίμου είναι ψευδή και να μην τα πω και συκοφαντικά, διότι είμαστε σε φάση συκοφαντίας αυτόν τον καιρό. Για όποιον γράφει ψέμματα το λέω. Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη, υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Όχι ανάμειξη – ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία (Τσίπρα) δεν το γνωρίζω. Ως δημοσιογράφος, πριν καν γίνω κυβερνητική εκπρόσωπος, γνωρίζω όμως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και κάνουν μία εκδήλωση, η οποία μεταδίδεται. Αυτό ξέρω (μία εκδήλωση και όχι δύο). Νομίζω από το 2010 γίνεται αυτό. Δεν αναμειγνύομαι, όμως, στα της ΝΕΡΙΤ. Αν η ΝΕΡΙΤ είναι η Δημόσια Τηλεόραση και έχει μια πρακτική, ότι θα μεταδώσει μία εκδήλωση αρχηγού, έτσι θα γίνει. Για τον κ. Σαμαρά, μεταδόθηκε η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΝΕΡΙΤ δεν έστειλε συνεργείο για να καλύψει τις περιοδείες του στα περίπτερα. Δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα που μας λέτε και δεν μας ενδιαφέρουν.

Για τη διακριτική μεταχείριση, η συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή προκαλεί έκπληξη και τα είδα σήμερα στις εφημερίδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να του καλύψει τα έξοδα και να πληρώσει τα πάντα η ΝΕΡΙΤ και να τον καλύψει, ενώ δεν την αναγνωρίζει και δεν πηγαίνει στα τραπέζια που διοργανώνει. Δεν είναι ανέκδοτο αυτό, καινούργιο; Επίσης, πρέπει να σας πω ότι συνεργεία για τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΕΡΙΤ πηγαίνουν παντού, ακόμη και όταν είναι στο εξωτερικό οι εκδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά κάθε φορά που υπάρχει εκδήλωσή του ή του προέδρου του να το καλύπτει η ΝΕΡΙΤ, πράγμα το οποίο γίνεται – και ορθώς γίνεται, παρά την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά που έχουν και γενικώς συκοφαντούν καθημερινά. Σας λέω λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σκουρλέτης προσωπικώς ζητούν εγγράφως να καλύπτονται όλες οι εκδηλώσεις, και του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, από τη ΝΕΡΙΤ. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ και δεν στέλνει εκπροσώπους στις εκπομπές της.

Εννοείται (ότι δεν ενημέρωσαν για τις παραιτήσεις τους Μακρυδημήτρης-Μορώνης), ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία με την κυβέρνηση για οτιδήποτε αφορά στη ΝΕΡΙΤ. Θα ρωτήσετε εκείνους αν είναι λογικό αυτό. Είναι δικό τους θέμα και αναγνωρίζω σε οποιονδήποτε άνθρωπο να πάρει μια απόφαση, αλλά εγώ ενημερώθηκα από δημοσιογράφους που με πήραν τηλέφωνο. Δεν ενημερώθηκα από τους ίδιους ούτε με πήραν τηλέφωνο.»

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καταφανής η αδυναμία της κ. Βούλτεψη να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ.

» Τα ψέματα τελείωσαν για τον πρωθυπουργό, που επειδή ο ίδιος κρύβεται για μια ακόμη χρονιά από τη ΔΕΘ και δεν δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, θεωρεί ότι μπορεί να φιμώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».