Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ.{{{ audio1 }}}

Για τις φοροελαφρύνσεις

«Είναι ξεκάθαρο ότι οτιδήποτε εξαγγελθεί και ό,τι πραγματοποιηθεί, αφορά το 2015. Επομένως, φοροελάφρυνσεις στην τσέπη του καταναλωτή θα φανούν το 2015. Δεν πειράζει, ας υπάρξουν και με καθυστέρηση, αρκεί να υπάρξουν.»

Για την εκλογή ΠτΔ

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να μένει έξω από αντιπαραθέσεις. Είμαι θετικά προσκείμενος προς το να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τώρα όμως η βασική προϋπόθεση είναι η καλυτέρευση του οικονομικού πεδίου. Σχετικά με την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, παίζει ρόλο και το πρόσωπο. Έχει όμως δευτερεύουσα σημασία, δεν είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση την δική μου και κάποιων άλλων. Σαφέστατα θα προτιμούσα κάποιο πρόσωπο από τον χώρο της κεντροδεξιάς, άλλα έχω ήδη τοποθετηθεί αλλιώς, λέγοντας ότι δεν αποδέχομαι ότι ένας ενωτικός πρόεδρος υπάρχει όταν προς αναζήτηση υπάρχει (πρόεδρος) μόνο προς το χώρο της αριστεράς ή της κεντροαριστεράς. Εκτιμώ ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και στον δικό μου ιδεολογικό χώρο. Η γραμμή της κυβέρνησης είναι να ανοίξει αυτό το θέμα μετά τις γιορτές, στις αρχές του 2015, όπως και πρέπει. Τότε λοιπόν θα έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, θα έχουμε μια εικόνα και τότε εγώ θα μιλήσω για το θέμα.»

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Καραμανλή

«Πριν τον Δεκαπενταύγουστο, συναντήθηκα με τον Κώστα Καραμανλή και για το θέμα το συγκεκριμένο μού είπε πως αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε. Δεν υφίσταται σαν σενάριο.»

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ.

«Η ψήφος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν σχετίζεται με την επιστροφή μου ή μη στην Ν.Δ. Εγώ, τα προαπαιτούμενα που δέχομαι είναι το πολιτικό κλίμα και οι ουσιαστικές αλλαγές στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και δευτερευόντως και το πρόσωπου του Προέδρου.

Ουσιαστικά δεν έχω φύγει από την παράταξη μου ούτε η παράταξη μου με έχει αποβάλει. Δεν έφυγα από την Ν.Δ. Διαγράφηκα κατά τρόπο πολιτικά άκομψο και κομματικά αντιδεοντολογικό και παράτυπο, επειδή δεν ψήφισα ένα νομοσχέδιο που περιείχε συγκεκριμένα πράγματα μέσα. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι μερικά από αυτά που δεν ψήφισα και για τα οποία με διέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος, ακούω ότι θα τα εξαγγείλει ως υποχρέωση της κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά επομένως δεν έχω να κάνω καμία απολύτως κίνηση. Η κίνηση πρέπει να γίνει μόνο από έναν, τον πρόεδρο του κόμματος. Κλείνω κάθε κουβέντα επ’ αυτού.»